Android cihazlarda Spotify kullananların yüzde 10'u uygulamayı her gün açıyor: En yakın rakip yüzde 4 ile YouTube Music

Android kullanıcıları arasında yapılan bir araştırmaya göre, Spotify kullanıcılarının yüzde 10'u mobil uygulamayı her gün açıyor. Apple Music araştırmaya dahil edilmediği için onu YouTube Music izliyor.
Android cihazlarda Spotify kullananların yüzde 10'u uygulamayı her gün açıyor: En yakın rakip yüzde 4 ile YouTube Music

Dijitalleşen dünya ile dinleme alışkanlıklarımızda son dönemde ciddi değişimler yaşandı. Çok değil, 10-15 yıl önce müzik çalarlar hâlâ hayatımızdaydı. Ondan önce ise walkman'lar, discman'ler ve radyolar... Son dönemde Netflix'te yayınlanan ve Spotify'ın kuruluşunu anlatan The Playlist'i izlediyseniz, anlatmak istediğimiz değişimi de en açık haliyle görmüşsünüzdür. Şimdi ise bu dönüşüm artık yerini, dijital müzik platformları için kullanıcı savaşlarına dönüştürmüş durumda. Zira yapılan araştırmalar, global olarak müzik abonelerinin Covid-19 pandemisi sırasında yüzde 26,4 artarak 523,9 milyona ulaştığını söylüyor.

Bu sektörü domine eden şirket ise artan rakiplerine rağmen hâlâ Spotify. Platformun 2022'nin başında ücretli ve ücretsiz 422 milyondan fazla kullanıcısı olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Hatta geçtiğimiz haftalarda Spotify Premium kullanıcılarının sayısının 195 milyona ulaştığını da sizlere aktarmıştık. Bu dominasyon sadece kullanıcı sayılarında değil, platformların mobil uygulamalarında da bu şekilde.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.