Spotify Premium kullanıcı sayısı 195 milyona ulaştı

Şirket, 2022'nin ikinci çeyreğinde 188 milyon olan Premium üye sayısına yüzde 4 büyüme ile 7 milyon ekledi. Şirketin toplam geliri yıldan yıla yüzde 21 büyüyerek 3 milyar euroya ulaştı.
Spotify Premium kullanıcı sayısı 195 milyona ulaştı

Yakın zamanda  podcast konusundaki çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkarması ile gündeme gelen Spotify, 195 milyon ücretli aboneye yani Premium üyeye ulaştı. Böylece şirket, 2022'nin ikinci çeyreğinde 188 milyon olan Premium üye sayısına yüzde 4 büyüme ile 7 milyon ekledi. Şirketin üçüncü çeyrekteki toplam üye sayısı ise 456 milyon olarak öne çıkıyor. 

Ayrıca Premium üye sayısının, yıldan yıla yüzde 13 büyüme gösterdiğini belirtmekte fayda var. Hatırlarsanız şirketin dördüncü çeyrek sonuçlarını sizlerle paylaşmıştık. Dördüncü çeyrekte Spotify, toplamda 406 milyon ve premium olarak da 180 milyon kullanıcıya ulaştı, ancak o dönemde bu sayı 200 milyon kullanıcı beklentisinin altında kalmıştı. 

Şirketin toplam geliri yıldan yıla yüzde 21 büyüyerek 3 milyar euroya ulaştı. Raporun ilerleyen kısımla Premium gelirlerinin ise yıldan yıla yüzde 22 büyüme ile 2.7 milyar euroya ulaştığı belirtiliyor.

Reklam destekli gelir modelinin yıldan yıla yüzde 19 büyüme ile 385 milyon euroya ulaştığını belirten şirket, bu gelirlere Podcast formatının liderlik ettiğini vurguladı. Bu noktada platformda yer alan Podcast sayısının 4.7 milyon ulaştığını ekleyelim. Bu metrik önceki çeyreğe kıyasla 4.4 milyon artış gösterdi. 

Şirketin yeni tasarımında içerikleri Podcast ve Müzik sekmelerine ayırması Podcast'in yakaladığı ivmenin bir sonucu olabilir. Öte yandan uzun süredir stratejik olarak sesli içerik yatırımları yapan şirketin, sonunda bu yatırımların meyvelerini topladığını söylemek mümkün.

Bu kapsamda Spotify, Gimlet'i 2019 yılında bünyesine katmıştı. Şirketin sadece Gimlet için 230 milyon doları ödediği iddia edilmişti. Şirket, yine aynı yıl gizem, bilim kurgu ve tarih gibi türlerdeki gerçek suç ve diğer gerçek diziler için kullanılan Parcast'i satın almıştı.

Raporda öne çıkan veriler olumlu bir tablo çizmiş olsa da; şirket, henüz 200 milyon kullanıcı barajını geçemedi. Yıl sonunda aşılması planan bu kilometre taşı, şirketin Wall Street'teki yansımasına da gölge düşürüyor olabilir. Şirketin hisseleri, borsa kapanışından sonra yüzde 6 düşüş yaşadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.