Starlink, hareket eden araçlar için Aralık ayında hizmet sunmaya başlayacak

Twitter üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yapan Starlink, hareket eden araçlar için internet servisinin önümüzdeki Aralık ayında kullanıma sunulacağını paylaştı.
Starlink, hareket eden araçlar için Aralık ayında hizmet sunmaya başlayacak

Elon Musk tarafından yönetilen SpaceX'in Starlink projesi ile birlikte dünya yörüngesine uydular gönderip tüm dünyaya uygun fiyatlı ve yüksek hızlı bir internet sağlamayı hedeflediğini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise uydu üzerinden internet sağlayan Starlink'in hareket eden araçlarda da kullanılabileceği duyurulmuştu.

Bugün Twitter üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yapan Starlink, hareket eden araçlar için internet servisinin önümüzdeki Aralık ayında kullanıma sunulacağını paylaştı. Starlink'in hareket eden araçlar için sunacağı internet servisi ile birlikte arabalar, kamyonlar, tekneler, karavanlar, trenler ve uçaklar dahil olmak üzere hareket halindeki araçlar için internet sağlanacak.

Starlink'i hareket eden araçlarda kullanmanın normale göre oldukça pahalı olacağını da ekleyelim. Şu an için sabit bir noktadan Starlink'i kullanmak için 599 dolarlık bir uydu anteni kullanmanız gerekiyor. Starlink, hareket halinde kullanım için ise yüksek performanslı bir uydu anteni daha geliştirdi.

Starlink tarafından aktarılan bilgilere göre hareket halinde kullanım için geliştirilen uydu anteninin fiyatı ise 2 bin 500 dolar. Hareket eden araçlar için Starlink aboneliğinin aylık ücreti ise normal kullanımda da olduğu gibi aylık 135 dolar olacak.

36 ülkede aktif olarak hizmet veren 1700'ü aşkın uyduyla birlikte internet hizmeti sunmaya devam ettiğini de hatırlatalım. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Ukrayna için de internet desteği sunan Starlink, özellikle bu hareketi ile birlikte son zamanlarda adından sıkça söz ettiriyor. Son olarak Starlink servisinin ülkemizde kullanıma sunulmadığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.