Spotify, podcast çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkardı

Spotify, konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre podcast personelinin yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkardı. Ayrıca 11 orijinal podcast'i de iptal etti. 
Spotify, podcast çalışanlarının yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkardı

Dijital müzik platformu Spotify, son dönemde özellikle podcast alanında attığı adımlarla dikkat çekiyor. Podcast içeriklere yönelen platform, bu kapsamda çeşitli satın alımlar gerçekleştiriyor ve bazı yatırımlar yapıyor. Ancak şirket, geçtiğimiz ocak ayında şirket içi podcast stüdyosu Studio 4'u kapattığını açıklamıştı ve bu kapatma kararı sonrasında bazı çalışanlarını diğer stüdyolara yönlendirmiş, bazı çalışanlarını da işten çıkarmıştı.

Son olarak ana sayfasını Müzik ve Podcast sekmelerine ayıran platformdan, yine podcast odağında bazı haberler geldi. Spotify, konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre podcast personelinin yaklaşık yüzde 5'ini işten çıkardı. Ayrıca 11 orijinal podcast'i de iptal etti

Önümüzdeki aylarda Spotify'dan ayrılacak podcast'ler arasında Gimlet'in “How to Save a Planet” “Crime Show” “Every Little Thing” içerikleri ile Parcast'in “Medical Murders” “Female Criminals” “Crimes of Passion” “Dictator” “Mythology” “Haunted Places” ve “Urban Legends” yapımları bulunuyor. Şirket, 2023'ün ikinci çeyreğinde ise “Horoscope Today” adlı yayına veda edecek. 

Tüm bunların yanı sıra şirket için bir notta Gimlet'in yeni genel müdürünün Nicole Beemsterboer olacağı bilgisi paylaşıldı. Söz konusu not, Spotify'ın baş içerik sorumlusu Dawn Ostroff ile ABD stüdyoları ve video başkanı Julie McNamara tarafından kaleme alındı. Liliana Kim, Parcast'in yeni genel müdürü oldu.

Spotify, Gimlet'i 2019 yılında bünyesine katmıştı. Şirketin sadece Gimlet için 230 milyon doları ödediği iddia edilmişti. Şirket, yine aynı yıl gizem, bilim kurgu ve tarih gibi türlerdeki gerçek suç ve diğer gerçek diziler için kullanılan Parcast'i satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.