Spotify, şirket içi podcast stüdyosu Studio 4'u kapatıyor

Spotify, Studio 4 çalışanlarına podcast stüdyosunun 21 Ocak'tan sonra kapanacağını söyledi. Şirket, bu kapatma kararı sonrasında bazı çalışanlarını diğer stüdyolara yönlendirdi ve bazı çalışanlarını da işten çıkardı.
Spotify, şirket içi podcast stüdyosu Studio 4'u kapatıyor

Spotify, son yıllarda, yükselen bir trend haline dönüşen podcast konusunda çok fazla adım attı. Hatta şirket, geçtiğimiz haftalarda podcast yayıncılarına yeni özellikler sunmak amacıyla Whooshkaa'yı satın almıştı. Bu satın alma elbette Spotify'ın podcast alanında tek satın alması değil. Zira şirket, bu odakta son birkaç yıl içinde irili ufaklı birçok anlaşma yaptı. Ancak bugün Spotify'dan ilginç bir haber geldi ve müzik akış devi, "Studio 4" olarak bilinen şirket içi podcast stüdyosunu kapatma kararı aldı.

The Verge'ün haberine göre Spotify, Studio 4 çalışanlarına podcast stüdyosunun 21 Ocak'tan sonra kapanacağını söyledi. Spotify, Dissect ve Chapo: Kingpin gibi orijinal şovları Studio 4'te üretiyordu. Aslında bu stüdyo şirketin tek podcast stüdyosu değil. Fakat Studio 4, büyük stüdyo satın alımlarından önce oluşturulan ilk şirket içi stüdyosu olma özelliği taşıyordu. 

Spotify, bu kapatma kararı sonrasında bazı çalışanlarını diğer stüdyolara yönlendirdi ve bazı çalışanlarını da işten çıkardı. İşten çıkarılan çalışanların iki aylık kıdem tazminatı alacağı belirtildi. Spotify konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da şirketin ABD stüdyoları ve video başkanı Julie McNamara işten çıkarmaları kabul etti ve stüdyoyu kapatmanın şirketin daha ​​hızlı hareket etmesini ve daha önemli ilerleme kaydetmesini ve daha etkili iş birliğini kolaylaştırmasını sağlayacağını söyledi.

Studio 4'te üretilen tüm Spotify podcast içeriklerine tam olarak ne olacağı belli olmasa bile görünüşe göre tüm içeriklerin rafa kalkmayacağını söyleyebiliriz. Çünkü Dissect Podcast'in resmi Twitter hesabı, podcast'in iptal edilmediğini ve şovun Spotify'da her zamanki gibi devam edeceğini belirtti. Diğer içeriklere ne olacağını ise merakla bekliyoruz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.