Spotify, podcast yayıncılarına yeni özellikler sunmak amacıyla Whooshkaa'yı satın aldı

Whooshkaa, bağımsız içerik oluşturuculara, yayıncılara ve markalara içeriği barındırma, dağıtma, para kazanma ve izleme için uygun maliyetli, uçtan uca bir platform sağlıyor.
Spotify, podcast yayıncılarına yeni özellikler sunmak amacıyla Whooshkaa'yı satın aldı

Spotify, kendi blog yazısında, radyo yayıncılarının programlarını podcast olarak yüklediklerinde para kazanmalarına, onları düzenlemelerine ve dağıtmalarına yardımcı olmaya odaklanan Avustralyalı teknoloji şirketi Whooshkaa'yı satın aldığını duyurdu. Spotify, Kasım 2020'de de podcast yayıncılarına içeriklerinden daha fazla kazanmalarına yardımcı olacak yenilikçi araçlar sunulmasını sağlayan Megaphone'u satın almıştı. Şirket, Whooshkaa satın alımıyla Megaphone'un özelliklerinin geliştirileceğini söylüyor.

Spotify, dünya çapındaki yayıncıların podcast işlerini büyütmelerine yardımcı olmaya devam etmeye kararlı olduklarını belirtiyor. Şirket, Avustralya merkezli bir podcast teknolojisi platformu Whooshkaa'yı da bu nedenle satın aldığını açıklıyor. Spotify'a göre Whooshkaa, bağımsız içerik oluşturuculara, yayıncılara ve markalara içeriği barındırma, dağıtma, para kazanma ve izleme için uygun maliyetli, uçtan uca bir platform sağlıyor.

Wall Street Journal ve Australian Radio Network gibi kurumsal yayıncılar için tercih edilen podcast platformu olarak faaliyet gösteren Megaphone, yayıncıların kendi podcast işletmelerini oluşturmalarına, para kazanmalarına ve Spotify'ın beyaz reklam alanlarının yanı sıra içeriklerini ölçmelerine yardımcı olabilecek kapsamlı bir podcast araçları paketi sunuyor. Whooshkaa'nın Megaphone'a entegre edilmesiyle radyo yayıncıları mevcut ses içeriklerini bir podcast'e daha kolay ve hızlı bir şekilde dönüştürebilecek.

Spotify Audience Network ile reklamcılar, Spotify Originals & Exclusives, Megaphone ve Anchor aracılığıyla üçüncü taraf içerikler de dahil olmak üzere podcast ağı genelinde dinleyen kitleleri hedefleyebiliyor. Whooshkaa'nın "yayından podcast'e" teknolojisini platforma entegre etmek, Spotify Audience Network'e çok daha fazla üçüncü taraf içeriğin getirilebileceği ve reklamcıların daha fazla izleyiciyle bağlantı kurmasına yardımcı olunacağı anlamına geliyor.

Satın almanın mali detayları ise paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.