Spotify, orijinal podcast içeriğini genişletmek için Parcast'i satın alıyor

Şu anda 207 milyondan fazla kullanıcısı bulunan dijital müzik platformu Spotify, son dönemin en popüler dinleme alışkanlıklarından biri olan podcast'lere ağırlık vermeye başlıyor.
Spotify, orijinal podcast içeriğini genişletmek için Parcast'i satın alıyor

Şu anda 207 milyondan fazla kullanıcısı bulunan dijital müzik platformu Spotify, son dönemin en popüler dinleme alışkanlıklarından biri olan podcast'lere ağırlık vermeye başlıyor. Spotify bu kapsamda, gizem, bilim kurgu ve tarih gibi türlerdeki gerçek suç ve diğer gerçek diziler için kullanılan Parcast adlı bir podcast stüdyosunu satın aldığını doğruladı.

Daha önce 340 milyon dolar karşılığında podcast stüdyoları Gimlet Media ve Anchor'u da bünyesine katan Spotify'ın podcast işi için şubat ayında 500 milyon dolarlık yatırım sözü verdiğini de hatırlatalım.

Parcast'in bugüne kadar Seri Katiller, Çözülmemiş Cinayetler, Kültler ve Komplo Teoriler gibi ürettiği 18'den fazla podcast içeriği bulunuyor. Bunların birçoğunun halihazırda milyonlarca dinleyiciye ulaştığını ve iTunes'un podcast listelerinde ilk on sıraya yükseldiğini de belirtelim. Spotify, satın alma konusundaki basın açıklamasında, suç ve gizem temalı podcast'lerin kullanıcılar için en iyi tür olduğunu ve bu yüzden Parcast'in satın almaya değer olduğunu söyledi. Bu göz önüne alındığında, Spotify'ın ilgi çekici gösteriler oluşturma konusunda zaten uzmanlığı olan bir ağa yatırım yapmak isteyeceği de anlaşılıyor.

Spotify'ın CFO'su Barry McCarthy, şirketin Netflix'ten sonra “iyi ve öngörülü algoritmalar” geliştireceği konusunda da modellendiğini söyledi. Bu yüzden Spotify, bu tahminleri temel alarak kullanıcıların neyi sevdiğini ve onları nelerin aydınlatabileceğini biliyor, kendini de bunun üzerine geliştirmeyi hedefliyor.

Spotify'ın şu an için Parcast anlaşması için ne kadar harcadığı bilinmiyor, ancan anlaşmanın 2019'un ikinci çeyreğinde tamamlanacağını söyleyebiliriz. Son olarak Parcast'in baba ve oğul olan Max ve Ron Cutler tarafından hayata geçirildiğini de hatırlatmış olalım. Baba Cutler, 1980'lerde ve 1990'larda, Rick Dees, Tom Joyner ve Cousin Brucie gibi tanınmış radyo yayıncılarıyla birlikte çalışan ve sabah radyo içeriğini birleştiren Cutler Comedy Networks'ü kuranlar arasında yer alıyor. Bu da Parcast'in yeteneğinin nereden geldiğini bizlere kısaca özetliyor.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.