Spotify, podcast girişimi Gimlet Media ve Anchor'ı satın aldığını duyurdu

Satın alma haberleri ile karşımıza çıkan Spotify, podcast girişimi Gimlet Media ve podcast uygulaması Anchor'ı satın aldığını duyurdu.
Spotify, podcast girişimi Gimlet Media ve Anchor'ı satın aldığını duyurdu

Online müzik dendiğinde akla gelen ilk firma haline gelen Spotify'ın podcast girişimi Gimlet’i satın alabileceğini sizlere geçtiğimiz günlerde aktarmıştık. Bugün ise satın alma haberleri ile karşımıza çıkan Spotify, podcast girişimi Gimlet Media ve podcast uygulaması Anchor'ı satın aldığını duyurdu. Spotify anlaşmaların bedeli ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmasa da Recode, sadece Gimlet için 230 milyon doları ödendiğini iddia etti.

Uzun zamandır podcast alanında büyük istediği konuşulan Spotify, Gimlet Media ve Anchor'ı satın alarak podcast konusunda ne kadar ciddi olduğunu da göstermiş oldu. Podcast odaklı bir girişim olan Gimlet Media'nın geçtiğimiz yıl 70 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim.

Podcast yayıncıları için bir sosyal ağ olarak hizmet veren Anchor uygulaması ise yayıncıların podcastler oluşturmalarına, yayınlamalarına ve bu yayınlardan gelir elde etmelerine olanak tanıyor. Satın alma haberleri ile ilgili bir açıklama da paylaşan Spotify CEO Daniel Ek dünyanın en büyük 2. podcast platformu haline geldiklerini belirtti.

500 milyon doları gözden çıkardı

Podcast kullanıcılarının normal kullanıcılarına oranla platformda neredeyse iki katı daha fazla zaman harcadıklarını da dile getiren Daniel Ek, bu kullanıcıların müzik dinlemek için daha fazla zaman harcadıklarını da belirtti. Gelecekte Spotify'da tüketilecek olan içeriklerin yüzde 20'sinden fazlasının podcast içerikleri olacağına inandığını sözlerine ekleyen Ek, podcastlerin orijinal içeriklerle daha hızlı büyüyebileceğini de dile getirdi.

Açıklanan bilgilere göre 2019 yılında podcast için daha fazla satın alma yapmayı hedefleyen Spotify, platformu içinde yer alan podcastleri daha başarılı bir noktaya getirmek için 500 milyon doları gözden çıkardığını da duyurdu. Aylık 207 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Spotify, sadece online müzik değil podcast denildiğinde de akla gelen ilk firma olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.