TikTok, başta mesajlaşma olmak üzere sosyal özelliklere yöneliyor

TikTok, mesajlaşma başta olmak üzere sosyal özelliklerini artırmayı planlıyor.
TikTok, başta mesajlaşma olmak üzere sosyal özelliklere yöneliyor

TikTok, mesajlaşma başta olmak üzere sosyal özelliklerini artırmayı planlıyor. Yayınladığı iş ilanları ile TikTok Social isimli bir ekibe yeni üyeler katmak üzere harekete geçen ByteDance, TikTok'u bir video içerik uygulamasından sosyal ağa dönüştürmeyi hedefliyor. 

Söz konusu iş ilanları ilk olarak Axios ekibi tarafından keşfedildi. Mühendislik lideri pozisyonu için açılan iş ilanında şu ifadelere yer veriliyor: 

Biz TikTok'taki mesajlaşma ekibiyiz. Ekibimizin görevi, henüz emekleme aşamasında olan TikTok'un mesajlaşma deneyimi üzerinden anlamlı kullanıcı bağlantıları sağlamak. 

Yayınlanan iş ilanları arasında backend teknoloji lideri ve ürün yöneticisi de yer almakta. Backend teknoloji liderinin, mesajlaşma gibi ayırt edici bir TikTok sosyal çözümü sunmak için farklı ülke ve bölgelerdeki ekiplerle müşterek çalışma içerisinde olacağı belirtiliyor. TikTok Social ekibinin ürün yöneticisinin ise büyük etkiler yaratmak için sosyal yönde tutkusu ve merakına sahip olması gerektiği ifade edilmekte. 

Her ne kadar şirket, "eğlence" dikeyinin TikTok'un merkezinde yer aldığını vurgulasa da iş ilanlarındaki bazı ifadeler, TikTok'un mesajlaşma uygulamasına dönüşmeye hazırlandığını ortaya koyuyor. Zira backend yazılım mühendisi ilanında TikTok Social ekibinin kullanıcı profili, hikaye, gelen kutusu, mesajlaşma, takip, beğeni, yorum, etiket gibi öğeleri yönettiği dile getiriliyor. Bu öğeleri bir araya getirdiğinizde ise bir mesajlaşma uygulaması ortaya çıkıyor. 

Hemen hemen bütün sosyal ağlar, TikTok'u kopyalamaya çalışırken, TikTok da adeta bütün tuşlara aynı anda basmaya çalışıyor. Bir müzik uygulaması üzerinde çalışan şirket, alışveriş sekmesini güçlendirirken, metin tabanlı içerikleri ve podcast içeriklerini benimsemeyi ihmal etmiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.