Türkiye’de kripto para borsaları düzenleme kapsamına alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’de kripto para platformlarının düzenleme kapsamına alınacağını söyledi.
Türkiye’de kripto para borsaları düzenleme kapsamına alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Beştepe’de Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Yılmaz'ın büyüme ve enflasyon hedeflerini kamuoyuyla paylaştığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer aldı.

Toplantıda büyüme ve enflasyon hedeflerinin yanı sıra kripto para dünyasını ilgilendiren birtakım açıklamalar da yapıldı. Bu kapsamda Cevdet Yılmaz ise OVP ile ilgili açıklamasında Türkiye’de kripto para platformlarının düzenleme kapsamına alınacağını söyledi. Ancak bunun nasıl ve ne zaman gerçekleşeceğine dair henüz detaylı bir bilgi mevcut değil. 

Toplantıda ayrıca dijital Türk Lirası çalışmalarının devam ettiği de aktarıldı. Recep Tayyip Erdoğan, bu projeyle ilgili takvimin  açıklanacağını bildirdi ve bununla birlikte menkul kıymetlerin ihraç süreçlerini dijitalleştirerek akıllı sözleşmeler üzerinden menkul kıymet ihracı sürecinin hayata geçirileceğini söyledi. Erdoğan; "Finans ve finansla ilgili danışmanlık hizmetlerimizde hizmet ihracatımızı artıracak ülkemize döviz girdisi sağlayacağız. Dijital Türk Lirası çalışmaları devam ediyor, takvimi paylaşacağız." dedi. OVP'de yer alan bilgiye göre de dijital TL düzenlemesi 2024'ün 4. çeyreğinde hayata geçecek.

Sonuç olarak hem kripto para borsalarına gelecek düzenleme hem de dijital TL ile ilgili yapılan çalışmalar birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bu düzenleme ile neler değişecek veya bu düzenlemeden kimler nasıl etkilenecek, şu an için bu bir merak konusu diyebiliriz.

Konuyla ilgili gelişmeler oldukça size aktarmaya devam edeceğiz. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.