Youtube, Playables özelliğini herkese açık olarak test etmeye başladı

Playables ile YouTube kullanıcıları, mobil ve masaüstü fark etmeksizin platform üzerinde basit oyunlar oynayabilecek. 
Youtube, Playables özelliğini herkese açık olarak test etmeye başladı

Geçen haziran ayında Google'ın Playables adlı bir özellik üzerinde çalıştığını duyurmuştuk. Google'ın Playables adını verdiği bildirilen girişimin, kullanıcıların YouTube'un web sitesi ya da iOS ve Android'deki mobil uygulamaları aracılığıyla anında online oyunlar oynamasına imkan tanıyacağı söylenmişti. Şirket, Playables'ı herkese açık olarak test etmeye başladı. 

Bugünden itibaren YouTube'un ana sayfasında "Playables" adlı yeni bir bölüm görünmeye başlanacak. Playables ile YouTube kullanıcıları, mobil ve masaüstü fark etmeksizin platform üzerinde basit oyunlar oynayabilecek. Ancak bu özellik, şu anda sınırlı sayıda kullanıcı için erişilebilir durumda.

Şirket, konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

YouTube'da "Playables" adı verilen yeni bir deneyimi test etmeye başlıyoruz. Playables, masaüstü ve mobil cihazlarda doğrudan YouTube üzerinde oynanabilen oyunlardır. Bu denemenin bir parçasıysanız, YouTube Ana Sayfa üzerinde diğer içeriklerin yanında görünen "Playables" adlı bir bölüm göreceksiniz. YouTube Tarihinde Playables geçmişinizi görüntüleyebilir ve kontrol edebilirsiniz.

Yani artık YouTube, oyun deneyimini platformuna ekleyerek kullanıcılara yeni bir eğlence seçeneği sunuyor. Bu, YouTube'un hizmet yelpazesini genişletmesi ve kullanıcıların çeşitli içeriklere erişimini artırması anlamına gelecek.

YouTube'un oyunlara olan bu ilgisi sayesinde YouTube'u oyun yayınları, oyun videoları ve artık oyunların kendisi ile daha fazla ilgilenen bir platform haline getireceği konuşuluyor. Bir taraftan YouTube'un Playables'ı, reklam gelirlerini artırma ve oyun içi satışlar gibi farklı gelir modelleri üzerinden kazanç sağlayacak.

Kullanıcılar, Google'ın GameSnacks adlı platformu üzerinden Stack Bounce adlı oyunu oynayabileceği söylendi. GameSnacks, düşük kaynaklı cihazlarda ve düşük bağlantı hızlarında bile hızlı ve sorunsuz bir şekilde çalışabilen web tabanlı oyunları teşvik eden bir girişim olarak ön plana çıkıyor. Bu tür oyunlar, YouTube'un oyun odaklı hizmetlerine yatırım yapmasının bir parçası olarak daha geniş bir oyun ekosistemine katkıda bulunabilir. Şirket, Playables programının bir parçası olarak hangi tür oyunların yer aldığına dair ayrıntılı açıklama yapmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.