Apple, çip üreticisi Arm ile 2040 yılına uzanan bir anlaşma imzaladı

Arm'ın özelleştirilmiş çipler için ortaya koyduğu tasarımlar, Apple'ın iPhone, Mac, iPad, Apple Watch ve hatta Vision Pro ürünlerinde kendini göstermekte.
Apple, çip üreticisi Arm ile 2040 yılına uzanan bir anlaşma imzaladı

Apple çip tasarım şirketi Arm ile 2040 yılına kadar geçerli olacak bir anlaşma imzaladı. Halka arza hazırlanan Arm'ın sunduğu yeni dokümanlarda anlaşmanın detaylarına rastlandı.

Arm paylaştığı dokümanda şu ifadelere yer verdi: 

Apple ile uzun zamandır süregelen iş birliğimizi ve Apple'ın Arm mimarisine erişimini kapsayan ilişkimizi sürdürerek 2040'a kadar uzanan uzun dönemli bir anlaşmaya imza attık. 

Arm'ın özelleştirilmiş çipler için ortaya koyduğu tasarımlar, Apple'ın iPhone, Mac, iPad, Apple Watch ve hatta Vision Pro ürünlerinde kendini göstermekte. Görünen o ki; uzun bir süre daha Apple ürünlerinde Arm teknolojisini görmeye devam edeceğiz.

Üstelik Arm'a uzun dönem için ilgi gösteren tek şirket Apple değil. Arm'ın paylaştığı dokümanlara göre, AMD, Apple, Google, Intel, Nvidia, Samsung ve TSMC dahil olmak üzere pek çok teknoloji devi, toplamda 735 milyon dolara kadar Arm hissesi satın almakla ilgilendiklerini belirtti. 

Aslına bakarsanız, 2020 yılında Nvidia, SoftBank'tan Arm'ı satın alma girişiminde de bulunmuştu. Nvidia, Arm'ı satın almak için 40 milyar doları gözden çıkarmıştı. Ancak hem tekelleşme karşıtı yasalar hem de Birleşik Krallık, Avrupa ve ABD'deki yasa koyucuların konuyu mercek altına aldığı 1.5 yılın sonunda bu satın alma girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştı. 

Apple'ın bu anlaşma ile uzun süre kendini garanti altına aldığını söylemek mümkün. Bu arada  iPhone 15 ailesinin tanıtılacağı "Wonderlust" ismli etkinlik, Türkiye saati ile 20.00'de başlayacak. Her Apple etkinliğinde olduğu gibi bu etkinlikte de Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla gelişmeleri yakından takip ederek sizlere anlık olarak aktaracağız. 12 Eylül tarihinde görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.