YouTube'un kullanıcılara online olarak oyun oynatan yeni girişimi: Playables

Google'ın Playables adını verdiği bildirilen girişim, kullanıcıların YouTube'un web sitesi ya da iOS ve Android'deki mobil uygulamaları aracılığıyla anında online oyunlar oynamasına imkan tanıyacak.
YouTube'un kullanıcılara online olarak oyun oynatan yeni girişimi: Playables

Wall Street Journal'ın haberine göre Google, oynanabilir online oyunları YouTube'a dahil etmek istiyor. Google'ın Playables adını verdiği bildirilen girişim, kullanıcıların YouTube'un web sitesi ya da iOS ve Android'deki mobil uygulamaları aracılığıyla anında online oyunlar oynamasına imkan tanıyacak.

Wall Street Journal, Google çalışanlarına gönderilen bir e-postaya atıfta bulunarak, projenin şu anda şirket içinde test edildiğini ve personelin sürece katılmaya davet edildiğini söylüyor. Haberde, oyuncuları yatay olarak istiflenmiş tuğlaları bir topla parçalamaya zorlayan bir arcade oyunu olan Stack Bounce'un ismi de geçiyor. 

Playables projesinin, YouTube CEO'su Neal Mohan'ın azalan reklam harcamalarının ardından yeni büyüme alanları bulma çabasının bir parçası olduğu iddia ediliyor. 

Playables, Google'ın oyun sahnesine doğrudan girmek için YouTube'dan yararlanmaya yönelik ilk girişimi değil. Şu anda feshedilmiş olan bulut oyun hizmeti Stadia'nın ilk sunumunun bir parçası da kullanıcıların fragmanını izlerken veya bir yayıncı tarafından oynanan bir oyunu izlerken doğrudan bir oyuna atlamalarını sağlayan tam YouTube entegrasyonuna sahipti. Şirketin bu hedefi, Google'ın Stadia'yı ocak ayında, lansmanından üç yıl sonra kapatmasıyla rafa kalkmış oldu.

Şu anda platformunda bu şekilde oyunları barındıran Netflix ve Amazon gibi platformlar mevcut, belli ki YouTube da bu alanda kendi payını almak istiyor. Playables'ın resmi olarak ne zaman tanıtılacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.