LinkedIn, sahte profilleri yapay zeka ile tespit edecek

LinkedIn, sahte profilleri yakalamada yüzde 99 başarı oranına sahip yeni yapay zeka görüntü dedektörünü tanıttı.
LinkedIn, sahte profilleri yapay zeka ile tespit edecek

LinkedIn, sahte profilleri yakalamada yüzde 99 başarı oranına sahip yeni yapay zeka görüntü dedektörünü tanıttı. Platformun Trust Data ekibi, bu yeni özelliğin sahte profil fotoğraflarını yakalayabileceğini ve sahte hesapları LinkedIn üyelerine ulaşmadan kaldırabileceğini iddia ediyor.

LinkedIn, son zamanlarda sitesindeki sahte profillerin miktarıyla ilgili sorun yaşıyor. Yalnızca 2022'nin ilk yarısında platform 21 milyon sahte hesabı tespit edip kaldırmıştı. Ancak her geçen gün bu hesapların bir yenisinin türediğini görmek, biz kullanıcılar için bile sıradan hale geldi. LinkedIn'de sahte profiller oluşturulmasının birçok nedeni var. Bazıları web sitelerinin ziyaretçileri arasında güven oluşturmak, bazıları ise SEO amaçlarıyla sahte profiller oluşturuyor. 

LinkedIn'in yeni aracı, yapay zeka tarafından oluşturulmuş 400 görüntüye karşı 400 gerçek görüntü ile teste alındı. Testin sonucunda gerçek görüntüler net bir şekilde gösterilirken, yapay zeka tarafından oluşturulan görüntüler giderek daha bulanık hale geldi; göz ve burun çevresindeki alanların sahte fotoğraflar ile çok benzer olma eğiliminde olduğu ortaya çıktı. 

LinkedIn'in yeni dedektörü, sentetik StyleGAN, StyleGAN2 ve StyleGAN3 yüzlerinin yüzde 99,6'sını (TPR) algılayabilirken, gerçek LinkedIn profil fotoğraflarının yalnızca yüzde 1'ini (FPR) hatalı bir şekilde sentetik olarak sınıflandırıyor. Araştırma raporundaki kıyaslama sonuçları için yüzde 1'lik bir FPR hedefi seçildiği, çünkü büyük bir profesyonel ağdaki gerçek uygulamalar için yapay zeka tarafından oluşturulan görüntü algılama modellerinin sentetik görüntülerin çoğunu yakalamasının önemli olduğu belirtildi.

LinkedIn, kısa bir süre önce ücretsiz kimlik doğrulama sistemini yayına almış ve bu sistemi iş ilanlarına da entegre etmişti. Görünen o ki platform, her şeyin doğru ve sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için çalışmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.