LinkedIn, kimlik doğrulama sistemini iş ilanlarına da getiriyor

LinkedIn iş ilanı, iş ilanı veren kişinin kimliği hakkında doğrulanmış bilgileri gösterecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, ilanların gerçek kişi ve kuruluşlar tarafından oluşturulduğuna emin olacak.
LinkedIn, kimlik doğrulama sistemini iş ilanlarına da getiriyor

İş ağı oluşturma, çalışan ve iş bulma platformu LinkedIn, geçtiğimiz ay ücretsiz kimlik doğrulama özelliklerini tanıtmıştı. Şirket, şimdi de iş ilanı veren kişinin kimliği hakkında doğrulanmış bilgileri gösterecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar ilanların gerçek kişi ve kuruluşlar tarafından oluşturulduğuna dair emin olacak. Bunun amacı sahte hesapların önüne geçmek. 

Bunu herkes tarafından kullanılabilir olması gerektiğine inanan şirket, kimlik doğrulama hizmetini ücretsiz olarak vermeye başladı. Şirketin yeni doğrulama seçenekleri arasında, kimliği kanıtlamak için CLEAR'ı kullanabilme, çalışılan yerin iş e-posta adresi aracılığıyla doğrulanması ve dijital iş yeri kimliklerini ücretsiz olarak almak için Microsoft'un Entra doğrulanmış kimlik platformu yer alıyor.

CLEAR ile doğrulama sadece ABD'li LinkedIn kullanıcıları için aktif. ABD’de geçerli bir resmi kimliğe ve ABD telefon numarasına sahip kişiler tarafından kullanılabilen bu özelliğin ileride genişletilebileceği söyleniyor ve bu kapsamda gelecekte daha fazla doğrulama ortağının eklenebileceği belirtiliyor.

Twitter, geçen Mart ayında nüfus kağıdı destekli kimlik doğrulamasını test ettiğini açıkladı. Bu doğrulama süreci kapsamında kullanıcıların nüfus kağıtlarını veya başka bir deyişle kimliklerini Twitter'a ibraz etmeleri söz konusu. Kullanıcılar, kimliklerinin ön ve arka yüzünün platforma yüklenmesinin yanı sıra selfie'lerini de çekerek doğrulama sürecini tamamlayabilecek.

Geçen Şubat ayında Meta CEO'su Mark Zuckerberg, bugün kendi Instagram kanalı Meta Channel üzerinden Meta'nın yeni abonelik servisi Meta Verified'ı duyurdu. Zuckerberg'ün aktardığına göre, Meta Verified, nüfus kağıdınızla kimlik doğrulaması yapabilmenizi ve doğrulanmış mavi hesap rozeti alabilmenizi sağlıyor. Böylece hesaplarınızın taklit edilmesinden korunmuş oluyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.