LinkedIn, yeni ücretsiz kimlik doğrulama sistemini yayına aldı

Şirketin yeni doğrulama seçenekleri arasında, CLEAR'ı kullanabilme, çalışılan yerin iş e-posta adresi aracılığıyla doğrulanması ve Microsoft'un Entra doğrulanmış kimlik platformu yer alıyor.
LinkedIn, yeni ücretsiz kimlik doğrulama sistemini yayına aldı

İş ağı oluşturma, çalışan ve iş bulma alanında dünyanın en popüler platformlarından biri olan LinkedIn, şimdi yeni ücretsiz kimlik doğrulama sistemini yayına aldığını açıkladı. Şirketin yeni doğrulama seçenekleri arasında, kimliği kanıtlamak için CLEAR'ı kullanabilme (bu sadece ABD kullanıcıları için mümkün), çalışılan yerin iş e-posta adresi aracılığıyla doğrulanması ve dijital iş yeri kimliklerini ücretsiz olarak almak için Microsoft'un Entra doğrulanmış kimlik platformu yer alıyor.

Öncelikle tüm çalışan LinkedIn üyelerini ilgilendiren, iş e-posta adresi aracılığıyla kimlik doğrulamaya göz atalım. Şu anda dünya çapında 50 milyon üyeye açık olan LinkedIn'de, şirket tarafından verilen e-posta adresinizi kullanarak nerede çalıştığınızı doğrulayabilmek mümkün. Ancak bu kapsamda ilk etapta desteklenen 4 binden fazla şirket bulunuyor. Yani şirketiniz iş e-posta adresi doğrulamasına dahil edildiyse mevcut şirket e-posta adresinizi vererek ve bu e-postaya gönderilen kod aracılığıyla e-posta adresini onaylayarak doğrulama yapabiliyorsunuz. LinkedIn, zaman içinde bunu daha fazla şirketin kullanımına sunacağını da belirtiyor. 

CLEAR ile doğrulama ise ne yazık ki sadece ABD'li LinkedIn kullanıcıları için aktif. ABD’de geçerli bir resmi kimliğe ve ABD telefon numarasına sahip kişiler tarafından kullanılabilen bu özelliğin ileride genişletilebileceği söyleniyor ve bu kapsamda gelecekte daha fazla doğrulama ortağının eklenebileceği belirtiliyor. 

İş yeri doğrulamasının yapılmış olması, ilgili kişinin LinkedIn iş deneyimlerinde listelenen şirkette bir iş yeri hesabına sahip olduğu ve şirketin kimlik doğrulama sürecinden geçerek bunu doğrulayabildiğini gösteriyor. İş yeri doğrulaması, Entra Kimlik Doğrulama platformu aracılığıyla Microsoft tarafından gerçekleştiriliyor. Çalışılan şirket, Microsoft Entra kullanıyorsa ve pilot programa katıldıysa kişiler, bu kuruluşta çalıştığını doğrulayabiliyor ve bu bilgiyi LinkedIn profilinizde gösterebiliyor.

Bu özelliklerin kapsamının zamanla genişletileceği belirtiliyor. Şirket, doğrulama eklemenin kişilerin isteğine bağlı olduğunu ve profili tamamlamak için bir adım olmadığını söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.