Tek kişilik elektrikli uçaklar üreten Jetson, 15 milyon dolar yatırım aldı

Jetson, geleceğin şehir içi hava mobilitesini yeniden tanımlamak ve herkesin kişisel uçaklarla seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla kuruldu.
Tek kişilik elektrikli uçaklar üreten Jetson, 15 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli dikey kalkış ve iniş uçakları üreten Jetson, 15 milyon dolar tohum yatırım aldı. 15 milyon dolarlık tohum yatırım ünlü rap şarkıcısı Will.i.am tarafından yapıldı. Şirket, yeni yatırımı Jetson One adlı eVTOL aracını piyasaya sürmek için kullanacak. 

Adını ünlü çizgi film Jetsons yani Jetgiller'den alan şirket, Tomasz Patan ve Peter Ternström tarafından 2017 yılında faaliyete geçti. Jetson, geleceğin şehir içi hava mobilitesini yeniden tanımlamak ve herkesin kişisel uçaklarla seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla kuruldu. Şirketin elektrikli Dikey Kalkış ve İniş (eVTOL) uçağı Jetson One şu ana kadar oldukça büyük bir ilgi gördü. İlk araç, ünlü rap şarkıcısı Will.i.am tarafından sipariş edildi.  

Bu uçaklar, pilot lisansı gerektirmeyen, hafif ve kullanıcı dostu kişisel uçaklar olarak tasarlandı. Ürün, kullanıcıların kısa mesafelerde hızlı ve çevre dostu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Jetson One, dikey kalkış ve iniş yeteneğine sahip bir araç olarak tasarlandı ve kullanıcılarını hedeflerine hızlıca taşımayı hedefliyor.

ABD merkezli şirket, gelecekteki ulaşımın daha sürdürülebilir, hızlı ve erişilebilir olmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Jetson One, 102 kilometre hızla maksimum 20 dakika uçabiliyor. 98 bin dolardan satışa sunulan Jetson One'ın sipariş sayısı ise şimdiden 300'e ulaştı.

Jetson, şehir içi hava mobilitesini artırma vizyonu taşıyor. Bunun, trafik sıkışıklığını azaltabileceği, aynı zamanda kısa mesafeli yolculukları hızlandırıp acil durum hizmetlerine hızlı erişimi sağlayabileceği iddia ediliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.