Web3 teknolojilerine odaklanan Wodo Network, 1 milyon dolar yatırım aldı

Bekir Dağ ve Serhat Tanrıkut tarafından kurulan Wodo Network, 1 milyon dolar yatırım aldı. Wodo Network'ün 1 milyon dolarlık yatırımı, VBT Yazılım'dan geldi.
Web3 teknolojilerine odaklanan Wodo Network, 1 milyon dolar yatırım aldı

Web3 teknolojileri geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Wodo Network, yatırım aldığını duyurdu. 2021 yılında Belçika'da Bekir Dağ ve Serhat Tanrıkut tarafından kurulan Wodo Network, 1 milyon dolar yatırım aldı. Wodo Network'ün 1 milyon dolarlık yatırımı, VBT Yazılım'dan geldi.

Wodo Network ve VBT Yazılım tarafından yapılan açıklamalara göre yatırımın ardından yeni bir şirket kurulacak. Kurulacak olan yeni şirketin merkezi olarak ise İsviçre'nin Zug kantonu seçildi. Zug'ın seçilmesinin temel nedeni ise bu bölgede son zamanlarda pek çok kripto para ve blockchain girişimin yer alması.

Bu arada şunu da belirtmeden geçmeyelim; VBT Yazılım, 2021 yılında İsviçre'de bir yazılım distrübütörü olan Serrec AG ile ortaklık kurmuş ve böylece VBT Europe AG adında yeni bir şirket hayata geçirilmişti. Başlangıçta VBT Yazılım yüzde 51, Serrec AG ise yüzde 49 oranında paya sahipti. Ancak işleri hızlandırmak amacıyla VBT Yazılım, Serrec AG'nin yüzde 49'luk payını 49 bin CHF (yaklaşık 1.5 milyon TL) bedel ile satın alarak VBT Europe AG'deki payını yüzde 100'e çıkardı. 

Şimdi ise VBT Europe AG, yeniden yapılandırılma ile Zenithwaves ismini aldı. Bu yapılandırma sürecinde Türkiye'deki Wodo Network'ün tüm fikri hakları ve ürünleri de Zenithwaves'e devrediliyor. Yeni şirketin yüzde 70 hissesi ise Wodo Network'ün kurucuları Bekir Dağ ve Serhat Tanrıkut'un olacak. Zenithwaves'e Dubai merkezli yatırım firması ZeithGeld FZE'nin yüzde 20 oranında pay için 2 milyon dolar, VBT Yazılım'ın ise yüzde 10 oranında pay için 1 milyon dolar yatırım yapacağının altını çizelim.

Wodo Network, sunduğu Wodo Platform sayesinde müşterilerinin kendi işlerine Web3 odaklı özellikler ve entegrasyonlar eklemelerini sağlıyor. Wodo Platform ile geliştirilen ilk ürün olarak ise karşımıza Wodo Gaming çıkıyor. Geliştiriciler, Wodo Gaming ürünü ile birlikte kendi oyunlarına kripto ödeme sistemi, NFT ve oyun içi varlık yönetimi gibi çeşitli özellikler ekleyebiliyor.

Belçika'da kurulan Wodo Network'ün 2022 yılının Nisan ayında İstanbul'da Wodo Teknoloji isimli bir şirket kurarak Türkiye pazarında hizmet vermeye başladığını da ekleyelim. Alınan 1 milyon dolarlık yatırımın finans, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gibi sektörlerde blockchain ve yapay zeka tabanlı ürünler geliştirilmesi için kullanılacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.