X'in görüntülü ve sesli arama özellikleri yalnızca Premium abonelerine sunulacak

Kullanıcılar, seçimleri doğrultusunda doğrulanmış kullanıcılardan, takip ettikleri kişilerden ve kendi adres defterlerindeki kişilerden arama alabilecek.
X'in görüntülü ve sesli arama özellikleri yalnızca Premium abonelerine sunulacak

X'e (eski adıyla Twitter) görüntülü ve sesli arama özellikleri geldiğini sizlere aktarmıştık. İlk olarak X CEO'su Linda Yaccarino'nun X'e görüntülü arama özellikleri geleceğini açıklamıştı. Linda Yaccarino, "Kullanıcılar, yakında telefon numaralarını kimseye vermeden platform üzerinden görüntülü aramaları yapabilecek." ifadesini kullanmıştı. Elon Musk ise Ağustos ayında paylaştığı bir gönderiyle X'e görüntülü ve sesli arama özelliklerinin geldiğini duyurmuştu.

Paylaşılan bilgilere göre; söz konusu özellik tüm X kullanıcılarına açık olmak yerine yalnızca Premium kullanıcıların ilgisine sunulacak. Bu yeni bilgileri, yakın zamanda yatırımcı kimliğiyle gündeme gelen Teknoloji dünyasının tanınmış isimlerinden ve Product Hunt'ın tanınmış Hunter'larından Chris Messina Threads hesabından paylaştı. 

Görünen o ki kullanıcılar, seçimleri doğrultusunda doğrulanmış kullanıcılardan, takip ettikleri kişilerden ve kendi adres defterlerindeki kişilerden arama alabiliyor. Özelliğin açıklama kısmında ise özelliği açarak rahat hissettiğiniz kişilerden arama alabileceğiniz ifade ediliyor.  

Paylaşılan bir diğer ekran görüntüsünde ise sesli ve görüntülü aramaların premium özellik olduğu belirtiliyor. Kullanıcılar, özelliğe erişim için aboneliğe yönlendiriliyor. 

Uzun süredir abonelik odağında adımlar atan Twitter, henüz etkileyici bir abone sayısına ulaşmış değil. Elon Musk'ın açıklamalarına göre X'in 550 milyon aktif aylık kullanıcısı bulunmakta. Travis Brown'ın araştırması göre ise X'e abone olan kullanıcı sayısı yaklaşık 1 milyon civarında.

Karşılaştırmak gerekirse, Snapchat+ 5 milyon kullanıcı barajını aşarken, Meta Verified'ın gelecek yılın ilk aylarında 12 milyon aboneye ulaşması bekleniyor. X'in premium abonelerinin sayısını yükseltmek için ne gibi adımlar atacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.