Twitter'da yeni isim ve logo dönemi: X

Twitter'ın yeni ismi X oluyor. Elon Musk'ın çok sevdiği X.com uzantısı da artık Twitter'a yönlendiriliyor.
Twitter'da yeni isim ve logo dönemi: X

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından bu yana şirkette birçok değişim yaşandı. İstihdamdan şirket yapılanmasına, yeni çatı şirket isminden platformun özelliklerine birçok değişikliği gördüğümüz son bir yılda, şimdi de Twitter ismini tozlu raflara kaldıracak yeni bir değişim yaşanıyor. Musk'ın paylaşımlarına göre şirketin yeni ismi artık "X" olacak, şirketin logosu da bu doğrultuda değişecek

Twitter'ın yeni uzantısı: X.com

Elon Musk'ın son paylaşımına göre artık X.com linki bile Twitter'a yönlendiriliyor. Geçici X logosunun ise bugün ilerleyen saatlerde yayınlanacağı iddia ediliyor. 

Musk, dünden beri, Twitter'ın şirket ve ürün isimlerinde sürekli kullandığı tek harfli isim olan X ile yeniden markalaşması hakkında tweet atıyor. Söz konusu bildirim süreci, "Yakında Twitter markasına ve yavaş yavaş tüm kuşlara veda edeceğiz" diyen bir tweet ile başladı ve Musk'ın bir Spaces odasında "Twitter logosunu binadan kaynak makinesiyle kesiyoruz" demesi ile netlik kazandı. 

Musk'ın Twitter çalışanlarına şirketin adının X olacağını söylediği de bildirildi. Twitter'ın işletmesinin adı halihazırda X Corp. olarak değiştirildiği için söz konusu değişimin bu olduğu varsayılmıştı. Ancak işin aslında öyle olmadığı anlaşıldı. 

Musk, yeni logonun nasıl görüneceği konusunda özel bir yorum yapmadı, ancak Sawyer Merritt tarafından yayınlanan bir gif'i profiline sabitledi, ayrıca kendi profil resmini de X olarak değiştirdi. 

Elon Musk ve X

Aslında Elon Musk'ın "X" adını ne kadar sevdiğini bilmeyen kalmadı. İlk olarak 1999'da karşımıza çıkan fintech girişimi X.com, daha sonra bizim onu tanıdığımız haline, Paypal'e dönüşmüştü. Şirketin kurucuları arasında Elon Musk da yer alıyordu. 2017'de Musk, bu alan adını Paypal'den geri satın almıştı. Daha sonra 2002'de SpaceX kuruldu, 2015'te Tesla'nın Model X'i tasarlandı. Musk, 2020'de doğan çocuğunun adını bile "X Æ A-11" koymuştu. Twitter'ın çatı şirketinin adı X Corp. olarak değiştikten sonra Musk, xAI adlı yapay zeka şirketini de tanıttı. Şimdi ise son hamle, Twitter'ın isim ve logosunun değişmesi odağında karşımıza çıktı. 

Twitter, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da Elon Musk'ın açıklamaları gün içinde başka değişimlerin yaşanacağını da gösteriyor. Twitter'ın yeniden markalanmasının yaratacağı sonuçları hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.