Twitter'ın ana şirketi artık Twitter Inc. değil, X Corp.

Elon Musk'ın sahibi olduğu X Corp. Twitter Inc.'i bünyesinde dahil etti.
Twitter'ın ana şirketi artık Twitter Inc. değil, X Corp.

Elon Musk'ın sahibi olduğu X Corp. Twitter Inc.'i bünyesinde dahil etti. Bu hamle, Twitter'ın WeChat benzeri bir süper uygulama olmasının ilk adımı olarak görüldü. 

Paylaşılan bilgilere göre, X Corp. ilk olarak 4 Nisan'da Twitter Inc. ile birleşti. Bu bilgilerin ortaya çıkması ise Laura Loomer ve Twitter arasında yaşanan dava esnasında gerçekleşti. Merak edenler için Loomer'ın 2019 yılında hesabı yasaklandığında federal haraç (racketeering) yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Twitter'a dava açtığını belirtelim.

Kamuoyuyla paylaşılan mahkeme dosyaları ise içeride yer alan şu ifadeler nedeniyle dikkat çekti: 

"Twitter, Inc. X Corp. ile birleştirilmiştir ve artık mevcut değildir."

Bu birleşmenin resmi olarak henüz duyurulmadığını belirtelim. Muhtemelen şu an için uygulama ya da hizmet üzerinde hemen bir etkisi olmayacak. Ancak bu durum akıllara Elon Musk'ın süper uygulama için attığı bir adım olabileceğini getirdi. Hatırlarsanız, Musk, daha önce Twitter'ın X adlı "her şey uygulaması" haline geleceğini ve Çin'in WeChat'i gibi diğer platformlara rakip olabileceğini dile getirmişti. 

Aslına bakarsanız, şimdilik X Corp'un varlığının, X uygulamasının ortaya çıkmasını sağlayacağına yönelik kesin bir kanıt sunmuyor. Dolayısıyla bu hamle Musk'ın Tesla ve Space X gibi tüm varlıkları üzerinde kontrol sahibi olarak X adında daha büyük bir ana şirkete sahip olmak için yaptığı bir hamle olabilir.

Bu arada X Corp. altındaki Twitter, artık Delaware yerine Nevada merkezli. Musk'ın ve Twitter'ın daha önce karşı karşı kaldığı tüm borç ve davalar X Corp. bünyesine taşınacak. Bu arada eski Twitter yöneticilerinin, yasal masrafların kendilerine ödenmemesi nedeniyle şirkete dava açtığını hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.