Elon Musk, kendi yapay zeka şirketi xAI'ı tanıttı

xAI'ın web sitesine girdiğimizde, "xAI'ın amacı, evrenin gerçek doğasını anlamak" açıklaması ile karşılaşıyoruz. Şirketin, OpenAI, Google ve Anthropic gibi şirketlerle rekabet etmesi bekleniyor.
Elon Musk, kendi yapay zeka şirketi xAI'ı tanıttı

Yapay zeka teknolojilerine olan talep son dönemde hızla artarken, teknoloji dünyasının sansasyonel ismi Elon Musk'ın da bu alandan geri kalması beklenemezdi. Hatırlarsanız geçtiğimiz nisan ayında Musk'ın bu alanda xAI adlı bir şirketi kurma çabalarının olduğunu sizlere aktarmıştık. Hatta o dönemde şirketin yöneticisi olarak Elon Musk ve sekreteri olarak Musk'ın aile ofisi yöneticisi Jared Birchall görünüyordu.

O dönemde sadece şirketin kurulduğu bilgileri yer alsa da xAI'a dair herhangi bir resmi paylaşım yapılmamıştı. Şimdi ise Elon Musk, kendi yapay zeka şirketi xAI'ı resmen tanıttı. Yeni kurulan şirkette çalışan bireyler için @xAI tanıtıcısı ve bağlı kuruluş rozetleriyle bir Twitter hesabı da açıldı. Musk daha sonra kendi kişisel Twitter profilinin biyografisini sadece @xAI tanıtıcısı olarak değiştirerek katılımını doğruladı.

Musk, "Gerçekliği anlamak için @xAI oluşumunu duyuruyoruz" paylaşımı yaptı. xAI'ın web sitesine girdiğimizde ise "xAI'ın amacı, evrenin gerçek doğasını anlamak" açıklaması ile karşılaşıyoruz. Elon Musk, dün gerçekleşen bir Spaces sohbetinde, xAI'ın "azami derecede meraklı" bir yapay zeka yaratmaya çalışacağını söyledi. Ancak daha fazla detaya, 14 Temmuz günü Twitter'da açılacak bir Spaces odası ile ulaşmak mümkün olacak. 

xAI’ın arkasındaki ekip üyeleri, daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Twitter ve Tesla gibi şirketlerde çalışmış isimler ve bu isimlerin, DeepMind’ın AlphaCode'u ve OpenAI’ın GPT-3.5'ı ve GPT-4'u gibi sohbet robotlarında parmağı bulunuyor.

Ekibin geçmişi göz önüne alındığında, Musk'ın xAI’ı ChatGPT, Bard ve Claude gibi sohbet robotlarının arkasındaki OpenAI, Google ve Anthropic gibi şirketlerle rekabet edecek şekilde konumlandırdığını söyleyebiliriz. Ancak şirketin vizyonunu ve misyonunu cuma gününden sonra daha net bir şekilde öğreneceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.