Instagram ve Messenger'da, görüntülü görüşmelerde animasyon avatar dönemi başlıyor

Yeni özellik, kullanıcıların görünümleriyle ilgili endişelerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Instagram ve Messenger'da, görüntülü görüşmelerde animasyon avatar dönemi başlıyor

Meta, Instagram ve Messenger'da görüntü görüşme yapmak için kullanıcıların animasyon avatarları kullanabileceğini duyurdu. Bugün duyurulan özellik, kullanıcının görüntülü görüşmeye hazır olmadığı durumlarda sesli arama ile tam görüntülü arama arasında üçüncü bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

Bu özellik artık, Messenger ve Instagram kullanıcıları için aktif olacak. Kullanıcılar, baykuş veya lama gibi başka bir hayvanın çizgi film avatarını da seçebilecek. Yeni özellik, kullanıcıların görünümleriyle ilgili endişelerini ortadan kaldıracak. Böylece kişiler, kendilerini daha özgür hissedebilecek ve bu şekilde görüşmeye odaklanabilecek.

Söz konusu avatarların nasıl kullanılabileceği, Threads'te paylaşılan bu video ile açıklandı.

Meta'nın avatar sistemleri, şirketin "metaverse" adını verdiği sanal gerçeklik dünyasının bir parçası. Avatarlar, kullanıcıların sanal ortamlarda kendilerini temsil etmelerini sağlayarak, bu vizyonun gerçekleşmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu da sosyal bağlantıların, iş birliklerinin ve etkileşimlerin sanal dünyada da devam etmesini sağlıyor.

Meta'nın bu avatarları sunması, görüntülü görüşmelerin daha rahat ve kişiselleştirilmiş hale gelmesine de yardımcı oluyor. Aynı zamanda şirketin metaverse vizyonuna uyum sağlamasını ve kullanıcı deneyimini geliştiriyor.

Tüm bunların yanı sıra Instagram, Facebook Stories, Reels, Facebook yorumları ve Messenger ile Instagram'da hareketli avatar çıkartmaları özelliğini de başlatıyor. Meta, avatarlarının görünümünü tüm platformlarında standartlaştıracağını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.