X CEO'su açıkladı: X'e video arama özellikleri geliyor

Linda Yaccarino: "Kullanıcılar, yakında telefon numaralarını kimseye vermeden platform üzerinden video aramaları yapabilecek."
X CEO'su açıkladı: X'e video arama özellikleri geliyor

X (eski adıyla Twitter) CEO'su Linda Yaccarino, X'e video arama özellikleri geldiğini açıkladı. Verdiği bir röportajda Yaccarino, kullanıcıların yakında telefon numaralarını kimseye vermelerine gerek kalmadan platform üzerinden video aramalar gerçekleştirebileceğini açıkladı. 

Video aramalar, X'in süper uygulama olma yolunda attığı önemli adımlardan biri olarak konumlanıyor. Şirket, önümüzdeki dönemde platformunda bankacılık ve ödeme hizmetleri sunmayı da planlıyor. 

Geçtiğimiz günlerde X'te tasarımcı olarak çalışan Andrea Conway, paylaştığı bir gönderi ile "X üzerinden birini aradım" ifadesini kullanmıştı. Bu paylaşım esansında Andrea Conway, sesli ya da görüntülü arama seçeneklerinden hangisini kullandığını belirtmemişti. Ancak şimdi anlaşıldığı üzere; Conway, paylaşımında görüntülü aramayı kastetmiş olmalı. 

Video aramalar söz konusu olduğunda başta Zoom, Microsoft Teams, Google Meet ve Apple FaceTime olmak üzere pek çok çözüm mevcut. Bununla birlikte Meta uygulama ailesinin de video arama özellikleriyle kullanıcıların arama rutinlerinde önemli bir yer kapladığını belirtelim. 

X'in platformuna video arama eklemesi, video arama araçlarıyla rekabete girmenin ötesinde markayı gerçek zamanlı bir "şehir meydanı" olarak konumlandırma amacı taşıyor. Kullanıcıların sadece X'i kullanarak medya içeriklerine erişebilmesi, iletişim kurabilmesi ve ödemeler gerçekleştirebilmesi hedefleniyor. 

Linda Yaccarino şirketin vizyonunu şu ifadelerle özetliyor: 

Yeniden markalaşmanın merkezinde yer alan X'in, kamuoyunun gerçek zamanlı olarak toplandığı, özgür ifadeyle beslenen küresel bir şehir meydanına dönüştüğünü aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.

Twitter, bir süper uygulama olmaya adım adım yaklaşırken, platforma yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda platformun yakında yalnızca karanlık modda çalışacağını duyurmuştu. Bununla birlikte şirket, ücretli kullanıcıların onay işaretlerini gizlemesine izin vermeye başladı. Bir süredir yayında olan yeni uzun video formatı ve gelir paylaşımı programı, platformdaki içerik üreticilerini etkileşim odaklı içerikler üretmeye teşvik ederken, Twitter Blue abonelik sistemi, X Premium olarak yeniden markalandı. Linda Yaccarino'nun açıklamalarına baktığımızda bu özelliklere yakın zamanda yeni bankacılık ve ödeme özelliklerinin ekleneceğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.