Twitter Blue, X Premium olarak yeniden markalandı

Şirketin abonelik çözümü Twitter Blue, X Premium olarak yeniden markalandı. 
Twitter Blue, X Premium olarak yeniden markalandı

Twitter'da X ile başlayan yeni isim ve logo döneminden sizlere bahsetmiştik. Geçtiğimiz günerde Twitter'ın yeni ismi X olurken, Elon Musk'ın çok sevdiği X.com uzantısı da artık Twitter'a yönlendirilmeye başlanmıştı. Şimdi de şirketin abonelik çözümü Twitter Blue, X Premium olarak yeniden markalandı. 

Şimdiye kadar reklam gelirleri problemini Twitter Blue aboneliği ile çözen şirket, aylık 8 dolar karşılığında uzun tweetlerden, tweet düzenlemeye kadar pek çok özellik sunmakta. Bu özelliğin X Premium olarak yeniden markalanması, X'in platform olarak geçireceği dönüşümün de habercisi. 

Gözünü süper uygulama olmaya diken X, Elon Musk'ın deyişiyle "Her şey uygulaması" olmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda uygulamanın, ödeme ve bankacılık çözümleri gibi yeni deneyimlerle donatılması bekleniyor. 

Twitter'ın, yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, Twitter'ın X'e dönüşmesinin ardından çalışanlarla paylaştığı bir notta kullanımın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ifade etti. X'deki bu değişim şirketin trafiğini olumlu etkilemeye devam edebilir. 

Öte yandan Meta'nın Twitter benzeri Threads uygulamasının kazandığı ani ivme karşısında gardını alan şirket, içerik üreticileri için gelir paylaşım modelini duyurmuştu. Elon Musk geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir tweet ile X Premium kapsamında gelir paylaşım modelinin nasıl konumlandığını aktardı. 

Twitter, bir süper uygulama olmaya adım adım yaklaşırken, platforma yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda platformun yakında yalnızca karanlık modda çalışacağını duyurmuştu. Bununla birlikte şirket, ücretli kullanıcıların onay işaretlerini gizlemesine izin vermeye başladı. Önümüzdeki günlerde karşımıza çıkacak yeni özellikler ise kullanıcılar tarafından merakla beklenmeye devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.