Twitter'ın, yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino: Kullanım tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Twitter'ın yani yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, çalışanlarla paylaştığı kurum içi bir notta platform kullanımının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.
Twitter'ın, yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino: Kullanım tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Twitter'ın yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, çalışanlarla paylaştığı kurum içi bir notta platform kullanımının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı. Yaccarino, konuya dair herhangi bir metrik paylaşmazken, X'in ürün deneyimi açısından gelecekte bizleri nelerin beklediğinin sinyalini verdi. 

Hatırlarsanız Linda Yaccarino, geçtiğimiz haftalarda da Twitter'ın şubat ayından bu yana en yüksek kullanım oranına ulaştığını açıklamıştı. Ancak Yaccarino, şimdi olduğu gibi herhangi bir metrik paylaşmaktan kaçınmıştı. 

Gözünü süper uygulama olmaya diken X, Elon Musk'ın deyişiyle "Her şey uygulaması" olmaya hazırlanıyor. Elon Musk'ın platform ile ilgili açıklamaları, şimdiye kadar içerik üreticilerinin içeriklerden gelir elde edebileceği, ödeme ve hatta bankacılık servislerinin yer aldığı bir uygulama profili çizdi. Musk'ın kasım ayında yaptığı bir Spaces yayınında ise yüksek faiz oranı ödemeye odaklanan para piyasası hesapları oluşturma ihtimali konuşuldu. 

Bu konseptler Yaccarino'nun çalışanlara gönderdiği metinde de kendine yer buldu. Yaccarino kullanımının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çekmenin ardından, topluluğu ses, video, mesajlaşma, ödemeler, bankacılık gibi yeni deneyimlerle donatmaya devam edeceklerini ifade etti. Bunun yanı sıra şirketin fikirler, tüketici ürünleri, hizmetler ve fırsatlar için global bir pazar yerine dönüşeceği vurgulandı. 

Şimdiye kadar şirketin Elon Musk'ın vizyonunu hayata geçirmekte önemli adımlar attığını söyleyebiliriz. Twitter Blue üyelerinin saatlik videolar paylaşmasını mümkün kılan şirket, gelir paylaşımı programı, uzun makaleler için Articles özelliği ve onaylı kuruluşlar için iş ilanları özelliği ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. 

Şirketin son dönemde Threads ile ciddi bir rekabet içinde olduğunu da hatırlatalım. Açıldığı gün 10 milyon kullanıcının kaydolduğu Threads, 5 gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaştı.  Geçtiğimiz kasım ayında Twitter ise 260 milyon gelir elde edilebilir günlük aktif kullanıcı sayısına sahipti. Twitter'ın trafiğinin son dönemde düşüş trendine girdiğini de eklemekte fayda var. 

Tüm bu gelişmeler esnasında Elon Musk da Twitter'ın para kaybetmeye devam ettiğini açıklamıştı. Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk paylaştığı bir tweette reklam gelirlerinin yüzde 50 düşüş gösterdiğini dile getirdi.

Twitter'ın marka isminde değişikliğe giderek X ile ilerlemesi, aynı zamanda yeni bir vizyonun da habercisi. Bu vizyonun hayata geçmesi ile platformda yeni bir dönem başlarken, şirket, potansiyel alıcılara kendini gösterebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.