Twitter, onaylı kuruluşlar için iş ilanları özelliği üzerinde çalışıyor

Onaylı kuruluşlar profillerine maksimum 5 iş ilanı ekleyebilecek. Özellik, Twitter'ın 1000 dolarlık Onaylı Kuruluşlar paketine dahil.
Twitter, onaylı kuruluşlar için iş ilanları özelliği üzerinde çalışıyor

Twitter onaylı kuruluşlar için iş ilanları özelliği üzerinde çalışıyor. Bu yeni özellikle birlikte onaylı kuruluşların profillerinde iş ilanları yayınlaması planlanıyor. Konuyla ilgili aynı zamanda işe alım odaklı Twitter Hiring hesabı oluşturan şirket, şimdilik bu hesapta herhangi bir gönderi yayınlamadı. 

Her ne kadar özellik resmi olarak duyurulmamış olsa da; Workweek ve Bloom Institute of Technology gibi bazı kuruluşlar profillerinde bio kısmında iş ilanları paylaşmaya başladı. Söz konusu iş ilanları adayları doğrudan şirketin web sitesine yönlendiriyor. Böylece adaylar açık pozisyon hakkında daha detaylı bilgi alarak pozisyona başvurabiliyor. 

Özelliği kullanmakta olan Workweek'in CEO'su Adam Ryan'ın aktardıklarına göre özellik, Twitter'ın 1000 dolarlık onaylı kuruluşlar paketine dahil. Ryan şimdiye kadar işe aldıkları 20'den fazla kişiye Twitter üzerinden erişildiğini de açıkladı.  

Bu yeni özellik ilk olarak uygulamalarda gizlenen özellikleri keşfetmesiyle tanınan Nima Owji tarafından keşfedildi. Owji'nin paylaştığı ekran görüntüsünde Twitter, özelliğin onaylı kuruluşlar için yeteneklerin dikkatini açık pozisyonlara çekeceğini belirtiyor. Onaylı kuruluşlar profillerine maksimum 5 iş ilanı ekleyebilecek. 

Ayrıca kuruluşlar, desteklenen açık ATS ya da XML akışını platforma bağlayarak açık pozisyonları Twitter'a aktarabilecek. Böylece açık pozisyonlar dakikalar içinde Twitter'a eklenmiş olacak. 

Aslına bakarsanız Elon Musk bu özellikten ilk olarak Mayıs ayında bahsetmişti. Bir kullanıcı, Elon Musk'ın Twitter'ı bir süper uygulamaya çevirme fikrine gönderme yaparak Twitter'a flört uygulaması özellikleri eklenmesini talep etmişti. Buna karşılık Elon Musk, bunun ilginç bir fikir olduğunu söyleyerek buna ek olarak iş ilanlarını da platforma taşıyabileceklerinin sinyalini vermişti. 

Mayıs ayında Laskie isimli işe alım hizmeti sunan bir girişimi satın alan Twitter, bir süredir iş alanına gözünü dikmiş durumda. Zira Laskie ekibi, iş ilanları özelliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmuş olabilir. 

Twitter'ın iş ilanları özelliği, şirketin LinkedIn ile bir rekabete girmesinin yolunu açıyor. Hatta Laskie satın almasının Elon Musk satın almasından sonra gerçekleşen ilk satın alma olduğunu düşünürsek, platformda iş ilanları listelemenin Elon Musk'ın öncelikleri arasında yer aldığını söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.