Yapay zeka ile video analiz hizmeti sunan Kuasar, 19,61 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Yapay zeka teknolojileri ile video analiz hizmeti sunan Kuasar, Alesta Yatırım'dan 19,61 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Yatırım ile birlikte Kuasar şirketinin yüzde 10 hissesi Alesta Yatırım'a geçti.
Yapay zeka ile video analiz hizmeti sunan Kuasar, 19,61 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Yatırım ekosisteminin en aktif oyuncuları arasında yer alan Alesta Yatırım'ın metaverse odaklı eğitim teknolojileri geliştiren Pusula'ya 46,96 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım ile karşımıza çıkan Alesta, yapay zeka teknolojileri ile video analiz hizmeti sunan Kuasar’a yatırım yaptığını duyurdu.

Alesta Yatırım tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım, 19,61 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleşti. Yatırım ile birlikte Kuasar şirketinin yüzde 10 hissesinin Alesta Yatırım'a geçtiğini de ekleyelim. Tam olarak ne kadar yatırım yapıldığı açıklanmasa da yaklaşık 1,96 milyon TL yatırım yapıldığını söyleyebiliriz.

Kuasar Video tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, aldığı yatırım ile mevcut teknolojisini geliştirip global lansman yapmayı planlıyor.

2022 yılında Ali Osman Alpagu ve Muhammed Ali Bulut tarafından kurulan Kuasar Video, perakendecilerin satışlarını artırmalarına, yeni müşteriler kazanmalarına ve mevcut müşterileri elde tutmalarına yardımcı olmak için sosyal medya platformlarından elde edilen video verilerini kullanıyor. Kısacası Kuasar Video, firmaların ürünlerini ve pazarlama stratejilerini video yapay zeka teknolojisi ile iyileştirmesini sağlıyor.

Alesta Yatırım'ın yaptığı yatırımın, şirketlerinin büyüme ve gelişme sürecinde önemli bir adımı temsil ettiğini belirten Kuasar Video kurucu ortağı Ali Osman Alpagu, bu yatırım ile birlikte yapay zeka teknolojilerini daha da güçlendireceklerini ve müşterilerine daha etkili ve kişiselleştirilmiş hizmetler sunacaklarını aktardı.

Kuasar Video kurucu ortaklarından Muhammed Ali Bulut ise Alesta Yatırım'ın Kuasar Video'ya yaptığı bu yatırımdan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bu yatırım sayesinde geliştirecekleri yeni algoritmalarla daha etkili sonuçlar elde edeceklerini paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.