BTK, Twitter'a reklam verilmesini yasakladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen Twitter için yeni bir karar aldı.
BTK, Twitter'a reklam verilmesini yasakladı

Yasalaşan sosyal medya düzenlemesinin tüm detayları 2020 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Düzenleme ile birlikte Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirlemeleri gerektiği kuralı getirilmişti.

Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına ise BTK tarafından yaptırımlarda bulunacağı açıklanmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen Twitter için yeni bir karar aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre Twitter'ın temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmemesi nedeniyle platforma reklam verilmesine yasak getirildi. Paylaşılan karara göre Türkiye'de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler Twitter'a yeni reklam veremeyecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan kararı aşağıda bulabilirsiniz.

Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen eski unvanı Twitter, Inc. olan X Corp. (Twitter) adlı sosyal ağ sağlayıcıya, Türkiye'de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler tarafından yeni reklam verilmesinin yasaklanmasına 04/05/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un ek 4’üncü maddesinin ikinci fıkrası ve geçici 6’ncı maddesi gereğince karar verilmiştir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.