Metaverse odaklı eğitim teknolojileri geliştiren Pusula, 46,96 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yapay zeka desteği ile metaverse ortamında müfredat temelli eğitim ve farklı formatlarda kitap içerikleri sunan Pusula'ya 46,96 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptı.
Metaverse odaklı eğitim teknolojileri geliştiren Pusula, 46,96 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Ülkemizdeki girişim ve yatırım ekosisteminin en aktif oyuncuları arasında yer alan Alesta Yatırım'ın, spor yapmak isteyenlerle spor tesislerini buluşturan Olleyy'e 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün ise yeni bir yatırım ile karşımıza çıkan Alesta Yatırım, Pusula girişimine yatırım yaptığını duyurdu. Alesta Yatırım tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yapay zeka desteği ile metaverse ortamında müfredat temelli eğitim ve farklı formatlarda kitap içerikleri sunan Pusula'ya 46,96 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptı.

Uzun yıllardır bilgisayar bilimleri, yazılım, programlama ve tasarım alanlarında bir yayınevi olarak hizmet veren Pusula, uzman kişilerin müfredat temelli eğitim ve kitap içeriklerini metaverse ortamında yapay zeka desteği ile 50 farklı dilde, aylık premium bir paket olarak satışa sunmaya da hazırlanıyor.

Pusula, aldığı yatırım ile blokzincir tabanlı, yapay zeka desteği ile metaverse üzerinde global çapta bir eğitim gezegeni hayata geçirmeyi hedefliyor. SPACE STEAM olarak adlandırılan eğitim gezegeninde canlı eğitimler ve eğitimciler için özel alanlar sunulacak.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Pusula 20 Teknoloji ve Yayıncılık A.Ş. firma kurucusu Mehmet Arslantunalı, Kim Korkar serisi ile ülkemizde yakaladıkları bilinirliği yapay zeka desteği ile 50 farklı dilde metaverse üzerinde SPACE STEAM projesi ile global pazara sunmaktan heyecan duyduklarını aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.