ChatGPT web sitesinin trafiği, Haziran ayında ilk kez düşüşe geçti

Kısa süre içinde hızlı bir yükseliş yaşayan ChatGPT'nin hızı ilk kez kesildi. Similarweb'in verilerine göre ChatGPT'nin web sitesi Haziran ayı itibarıyla ilk kez düşüş yaşadı.
ChatGPT web sitesinin trafiği, Haziran ayında ilk kez düşüşe geçti

İlk olarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında karşımıza çıkan OpenAI’ın yapay zeka çözümü ChatGPT, yapay zeka teknolojilerinin popülerleşmesi konusunda öncü oldu. ChatGPT'nin Microsoft'un Bing arama motoruna geldiğini de geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık.

ChatGPT'nin Bing'e eklenmesi ile birlikte platformun web sitesi ve mobil uygulamasının kullanım oranları da yükselişe geçti. ChatGPT'nin ivmesi ile birlikte Microsoft Bing arama motorunun günlük 100 milyon aktif kullanıcıyı aştığını geçtiğimiz Mart ayında sizlerle paylaşmıştık.

Kısa süre içinde hızlı bir yükseliş yaşayan ChatGPT'nin hızı ilk kez kesildi. Similarweb'in verilerine göre ChatGPT'nin web sitesi Haziran ayı itibarıyla ilk kez düşüş yaşadı. Paylaşılan verilere göre ChatGPT'nin web sitesinin trafiği Haziran ayında yüzde 9,7 oranında düşüş yaşadı.

ChatGPT web sitesinin ziyaretçi sayısı bir önceki aya oranla yüzde 5,7 oranında azalırken, ziyaretçilerin site içinde geçirdikleri süre ise yüzde 8,5 oranında azaldı. Haziran ayındaki düşüşün sürpriz olmadığını da ekleyelim. Similarweb tarafından sağlanan verilere göre ChatGPT web sitesinin yükselişi ilk olarak Mayıs ayında durdu.

Kaynak: Similarweb

ChatGPT web sitesinin trafiği azalmış olsa da hala pek çok platforma göre oldukça yüksek olduğunu da ekleyelim. Örnek vermek gerekirse ChatGPT web sitesinin trafiği Microsoft'un arama motoru olan Bing'in web site trafiğinin üzerinde. ChatGPT'nin Ocak ayında aylık aktif 100 milyon kullanıcıya ulaştığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.