Twitter'ın çatı şirketi X Corp. ilk satın alımını gerçekleştirdi: İşe alım hizmeti sunan Laskie

Twitter'ın çatı şirketi X Corp.'un işe alım hizmeti sunan bir girişim olan Laskie'yi satın aldığı söyleniyor. Konuya yakın kaynaklar, bunun on milyonlarca dolarlık bir anlaşma olduğunu söylüyor.
Twitter'ın çatı şirketi X Corp. ilk satın alımını gerçekleştirdi: İşe alım hizmeti sunan Laskie

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından bugüne kadar geçen sürede, şirketle ilgili birçok değişiklik yaşandı. Kimi zaman işten çıkarmalar önü alınamayacak seviyelere geldi, kimi zaman abonelik yönetimleri değişti, mavi onay işaretleri, şirket isminin değişmesi derken günümüze kadar geldik. Ancak bu sürede hiç yaşanmayan bir şey vardı, herhangi bir satın alma.

Musk yönetimindeki Twitter için, bu devralma sonrasında herhangi bir ürün satın alınmamıştı. Ancak şimdi paylaşılan bilgilere göre Twitter'ın çatı şirketi X Corp.'un işe alım hizmeti sunan bir girişim olan Laskie'yi satın aldığı söyleniyor. 

Crunchbase verilerine göre 2021'de kurulan San Francisco merkezli Laskie, teknik işlerin adaylar için geçerli olduğu, insanlara öncelik veren bir iş eşleştirme platformu olarak faaliyet gösteriyor. Adaylar, Laskie'yi, işe alım yöneticilerinin Candidate Drop, Laskie Platformu ve ReverseApply aracılığıyla adaylarla bağlantı kurduğu ücretsiz bir B2C Saas platformu olarak kullanabiliyor. Laskie, işverenler için ise işe alma yöneticilerinin kullanabildiği bir B2B Saas ürünü. Girişimin bugüne kadar Bloomberg Beta ve Peak State Ventures gibi şirketlerden 6 milyon dolar yatırım aldığı bilgisi de mevcut. 

Laskie'nin kurucusu ve CEO'su Chris Bakke, daha önce de başka bir girişimi Interviewed'i online iş bulma şirketi Indeed'e satmıştı.

Kaynaklara göre bu satın alma, on milyonlarca dolarlık bir anlaşma

Şu anda Laskie'nin web sitesine girdiğimizde "The Laskie platform is no longer available" yazısını görüyoruz. Yani belli ki girişim artık kendi başına faaliyet gösteremeyecek ve direkt olarak Twitter için hizmet verecek. 

Konuya yakın kaynaklar, Twitter'ın Laskie için nakit ve hisse senedi olarak ödeme yaptığını söylüyor. Kesin fiyat öğrenilemezken, söz konusu kaynak bunun on milyonlarca dolarlık bir anlaşma olduğunu söylüyor.

Twitter, son olarak yeni CEO'su ile gündemdeydi. Musk, eski NBCUniversal yöneticisi Linda Yaccarino'nun sosyal ağın yeni CEO'su olarak işe alındığını duyurmuştu. Söz konusu satın alma ile ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.