Yapay zeka destekli sentetik fotoğraf stüdyosu: Photo AI

Photo AI ile çok daha uygun maliyetlere sanal ortamda gerçek hayattaki gibi fotoğraf çekimleri üretebiliyorsunuz. 
Yapay zeka destekli sentetik fotoğraf stüdyosu: Photo AI

Yapay zeka destekli bir fotoğraf uygulaması olan Photo AI, fotoğraf modellerini yapay zeka ile eğitmenizi sağlıyor. Sentetik fotoğraf stüdyosu olarak da adlandırabileceğimiz Photo AI ile çok daha uygun maliyetlere sanal ortamda gerçek hayattaki gibi fotoğraf çekimleri üretebiliyorsunuz. 

Sanal ortamda fotoğraf çekimleri üretebilmek, bir ekibe, ekipmana modele ve seyahate ayıracağınız bütçenin ortadan kalkması anlamına geliyor. Bir modelin farklı zamanlarda, farklı konumlarda ve farklı pozlarda fotoğrafını oluşturmanız mümkün.

Ürünün Pro planına sahipseniz, 10 fotoğraf ile aylık bin fotoğraf üretebiliyorsunuz. Araç üzerinden kendi modelinizi eğitebileceğiniz gibi, kendi komutlarınızı (prompt) üretebiliyorsunuz. Bunun yanında bir fotoğrafı kopyalamanız ve bir fotoğraf çekimi tasarlamanız da mümkün. 

Kendi modelinizi yaratmak için model olarak kullanacağınız kişinin, farklı konumlarda çekilmiş  20 ila 50 fotoğrafını araca yükleyebilirsiniz. Yükleyeceğiniz fotoğrafların yarısı yakın çekim yarısı geniş açı çekimlerden oluşacak şekilde çeşitliliğe sahip olması mühim. Fotoğraf yüklerken, modelin göz rengi etnik kökeni ve cinsiyeti gibi detayları etiketlemeniz gerekiyor. Ardından yaklaşık 143 dakikada süreç tamamlanıyor.

Ayrıca kendi modelinizi oluşturmak yerine halihazırda Photo AI üzerinde sunulan modelleri kullanabileceğinizi de belirtelim. Bunun için araç farklı cinsiyet ve etnik kökene sahip 10'dan fazla modelden faydalanabiliyorsunuz. Aracın sağladığı komut (prompt) alanlarına hem fotoğrafta görmek istediğiniz hem de görmek istemediklerinizi belirterek fotoğraf için bir mizansen oluşturabiliyorsunuz. 

Eğer bir fotoğrafı kopyalayarak ilerlemek istiyorsanız, araç size 2 seçenek sunuyor. Bu seçeneklerden ilki Photo AI'da sunulan fotoğrafları kopyalamak, ikincisi ise kendi yüklediğiniz bir fotoğrafı kopyalamak. Bu noktada fotoğraf derinliği ve fotoğrafı ayrı ayrı kopyalayabildiğiniz gibi bu ikisini birlikte de kopyalayabiliyorsunuz. 

Araca çeşitli değişkenler tanımlayarak sanal bir fotoğraf çekimi düzenleyebilirsiniz. Bu değişkenler arasında modelin görünümü, giyimi, lokasyonun detayları ve çekimin açısı gibi detaylar yer almakta. Eğer her bir değişkeni belirlemek size zor geliyorsa rastgele seçeneği ile yapay zekanın sizin için bir çekim tasarlamasını sağlayabilirsiniz. 

Aylık 290 dolar, 990 dolar ve 2,990 dolar olmak üzere birbirinden sırasıyla Pro, Premium ve Business üyelik paketleri bulunmakta. Pro pakette ayda bin fotoğraf ve 5 model ortaya çıkarabiliyorsunuz. Eğer yıllık olarak üye olursanız, Pro paket aylık 24 dolara düşüyor.

Premium'da ise aylık 5 bin fotoğraf ve 25 model üretmeniz mümkün. Yıllık plan ile ayda 82 dolar ödeme yaparak Premium paketi kullanabiliyorsunuz. Son olarak Business pakette 25 bin fotoğraf ve 100 model oluşturmanız söz konusu. 

Yapay zekanın pek çok sektörde önemli bir değişim yaratacağı aşikar. Photo AI da bu değişimin önemli örneklerinden birini oluşturmakta. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.