Telly, kişilere sürekli reklam izlemeleri karşılığında ücretsiz televizyon veriyor

Telly, perakende satışta 1000 dolardan fazlaya satın alınabilecek bir 4K HDTV televizyonu kişilere ücretsiz göndermek istiyor.
Telly, kişilere sürekli reklam izlemeleri karşılığında ücretsiz televizyon veriyor

Bir girişim size ücretsiz televizyon vereceğini söylese kabul eder miydiniz? Sanıyorum bu teklifi kabul etmeyecek kişi sayısı oldukça sınırlıdır. Pluto TV'nin kurucu ortağı Ilya Pozin tarafından hayata geçirilen Telly, ABD'de yaşayan 500 bin kişiye ücretsiz televizyon vereceğini söylüyor, ancak bunun karşılığında televizyonun izlenme süresi boyunca bir köşede reklamların yayınlanacağını belirtiyor. Yani evet, ücretsiz bir televizyonunuz olacak ama izlediğiniz içeriklerin yanı sıra daima dikkat dağıtıcı reklamları da izleyeceksiniz. 

Ilya Pozin'e göre Telly, perakende satışta 1000 dolardan fazlaya satın alınabilecek bir 4K HDTV televizyonu kişilere ücretsiz göndermek istiyor. 55 inçlik ana ekran, üç HDMI girişi, bir kablosuz alıcı ve entegre bir ses çubuğu bulunan normal bir TV paneli olacak şekilde karşımıza çıkıyor. Telly TV'ler aslında Netflix, Prime Video veya Disney+ gibi hizmetlere erişmenizi sağlayan herhangi bir akış uygulamasını çalıştırmıyor ve bunun yerine, Google TV adaptörlü ücretsiz bir Chromecast ile birlikte geliyor. 

Telly, ilk etapta normal bir televizyon gibi görünse de aslında ilginç olan cihazın altına yapıştırılmış 9 inç yüksekliğinde ikinci bir ekranın olması. Bu ekran, Telly'nin haberleri, spor sonuçlarını, hava durumunu veya hisse senetlerini görüntülemek ve hatta kullanıcıların video oyunları oynamasına izin vermek için kullanacağı bir ekran olarak açıklanıyor. Telly'nin ikinci ekranının sağ tarafında reklamları görüntüleyecek özel bir alan bulunuyor ve buradaki reklamları, atlamak veya kaldırmak mümkün olmuyor. Yani eğer ücretsiz bir Telly'niz olduysa bir noktada reklamları kesinlikle izlemek ve dikkatinizden feragat etmek zorundasınız. 

Şirketin kurucusu ve CEO'su Pozin, Telly'nin cihazı tamamen ücretsiz verdiğini ve gelir modelinin tamamen reklam ve bağlı kuruluş geliri ile oluşacağını söylüyor. Pozin, Telly'nin televizyonlarında her noktada mevcut olan reklamların onları geleneksel video reklamcılığa göre çok daha değerli kıldığını söylüyor ancak bu kullanıcı tarafından ne kadar desteklenir, bilinmez. 

Sonuç olarak reklam destekli abonelik modelleri günümüzde uygun fiyatlı veya ücretsiz olması nedeniyle ciddi anlamda tercih edilmeye başlandı. Bu nedenle Telly gibi bir girişimin hayata geçirilmiş olması çok da şaşırtıcı değil. Fakat kullanıcıların reklamlardan pes ettiği noktada bir geri dönüşünün olmaması düşündürücü. Kendi adıma böyle bir televizyonu tercih etmezdim, ancak Telly'nin geleceğinin ne olacağını hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.