Tasarruf ve yatırım platformu Smart, 95 milyon dolar yatırım aldı

Smart'ın 95 milyon dolarlık E serisi yatırım turu, New York ve Londra merkezli Aquiline Capital Partners liderliğinde gerçekleşti.
Tasarruf ve yatırım platformu Smart, 95 milyon dolar yatırım aldı

Emeklilik planlarının oluşturulabilmesi için dijital bir platform sunan Birleşik Krallık merkezli Smart, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Smart tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, E serisi yatırım turunda 95 milyon dolar yatırım aldı. Smart'ın 95 milyon dolarlık E serisi yatırım turu, New York ve Londra merkezli Aquiline Capital Partners liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Aquiline Capital Partners haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında bulunan Chrysalis Investments, Fidelity International Strategic Ventures, DWS, Barclays ve Natixis Investment Managers da katıldı. Alınan 95 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Smart girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 370 milyon dolara ulaştı.

Alınan yeni yatırım, Smart'ın global büyümesini hızlandırmak ve sunulan emeklilik teknolojilerini daha da geliştirmek için kullanılacak. 2014 yılında Andrew Evans ve Will Wynne tarafından Londra'da kurulan Smart, tasarruf ve yatırım platformu olarak ön plana çıkıyor.

Odağına emekliliği alan Smart, sunduğu Keystone isimli platform ile birlikte kullanıcılarının emeklilik planlarını oluşturabilmeleri için uçtan uca bir servis sunuyor. Smart'ın temel amacı kullanıcılarının uygun maliyetli bir emeklilik planı oluşturabilmeleri.

Smart'ın Keystone platformu içinde toplamda 5 milyar dolarlık varlığın bulunduğunu da ekleyelim. Global bir servis olan Smart, Birleşik Krallık, ABD, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'da aktif olarak da kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.