Instagram'ın Threads uygulaması 100 milyon kullanıcıyı geçti

Uygulama Cuma günü 70 milyon kullanıcıya ulaştığında, Zuckerberg, yaptığı açıklamada beklentilerinin ötesinde bir lansman gerçekleştirdiklerini ifade etmişti. 
Instagram'ın Threads uygulaması 100 milyon kullanıcıyı geçti

Geçtiğimiz hafta Instagram'ın Twitter rakibi uygulaması Threads'in açıldığını sizlere aktarmıştık. Instagram'ın Threads uygulaması 100 milyon kullanıcıyı geçti. Bu noktada Threads'in 100 milyon kullanıcı barajını ChatGPT'den daha hızlı bir şekilde aştığını söylemek mümkün. 

Hatırlarsanız OpenAI'ın ChatGPT'si 2 ayın ardından 100 milyon kullanıcı barajını aşabilmişti. Threads ise Çarşamba günü yayına alındıktan sonra günler içinde 100 milyon kullanıcı kazanımına erişmeyi başardı. Yine de uygulama, bu başarının büyük bir kısmını Instagram kullanıcısına borçlu. 

Kullanıcı kazanımına kronolojik olarak baktığımızda Threads'in ilk 2 saat içinde 2 milyon kullanıcıya ulaştığını, sonrasında ise sırasıyla 5 milyon, 10 milyon ve 30 milyon kullanıcıya ulaştığını söyleyelim. Uygulama Cuma günü 70 milyon kullanıcıya ulaştığında, Zuckerberg, yaptığı açıklamada beklentilerinin ötesinde bir lansman gerçekleştirdiklerini ifade etmişti. 

Kullanıcılar uygulamaya kayıt olmanın ötesinde içerik paylaşımı da gerçekleştiriyor. Perşembe günü paylaşılan verilere göre, uygulamada 95 milyon gönderi ve 190 milyon beğeni paylaşıldı. 

Instagram yöneticisi Adam Mosseri'nin açıkladığına göre Meta, Twitter'ın yerini almaya çalışmıyor. Bu bağlamda platformda politikanın ve haberlerin paylaşılması aktif olarak teşvik edilmiyor. Ancak uygulamanın konuşmaya dayalı bir sosyal medya platformu olarak konumlanması muhtemel. 

Geçtiğimiz kasım ayında Twitter, 260 milyon gelir elde edilebilir günlük aktif kullanıcı sayısına sahipti. Twitter'ın trafiğinin son dönemde düşüş trendine girdiğini de eklemekte fayda var. Bu anlamda Threads'in, yakaladığı ivme ile kısa süre içinde Twitter'ın günlük aktif kullanıcı sayısını geride bırakması olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.