Google'ın yapay zeka aracı Med-PaLM 2, hastanelerde test edilmeye başlandı

Google'ın üst düzey araştırma direktörü Greg Corrado, Med-PaLM 2'nin henüz erken aşamada olduğunu belirtiyor.
Google'ın yapay zeka aracı Med-PaLM 2, hastanelerde test edilmeye başlandı

Google, geçen nisan ayında gerçekleştirdiği I/O 2023 etkinliğinde yeni yapay zeka modeli Med-PaLM 2'yi tanıtmıştı. Med-PaLM 2, Google'ın Mayıs 2023'te duyurulan Bard'ın temelini oluşturan bir dil modeli olarak ön plana çıkmıştı. Şirket, yapay zeka aracının, Mayo Clinic gibi ABD'nin önde gelen hastanelerinde test edilmeye başlandığını duyurdu.

Her ne kadar sağlık kuruluşlarında test edilmeye başlansa da Google'ın üst düzey araştırma direktörü Greg Corrado, Med-PaLM 2'nin henüz erken aşamada olduğunu belirtiyor.

Med-PaLM 2 gibi yapay zeka araçları dijital sağlık için önemli bir potansiyele sahip. Bu araçların özellikle doktora sınırlı erişimin olduğu bölgelerde veya acil durumlarda, bu tür araçlar hayati önem taşıyor. Çünkü Med-PaLM 2, kullanıcılara hızlı ve doğru sağlık bilgisi sunabiliyor. Bu, insanların sağlık sorunları hakkında hızlı bir şekilde bilgi almasını sağlıyor ve doğru kararlar vermelerine yardımcı olabiliyor.

Med-PaLM 2'nin hastaların semptomlarını analiz ettiğini, risk faktörlerini değerlendirerek veya aciliyet düzeyini belirleyerek tarama ve triyaj süreçlerinde yardımcı oluyor. Bunun sağlık hizmetlerinin verimliliğini artıracağı ve sağlık çalışanlarının daha kritik durumlara odaklanmasını sağlayacağı düşünülüyor. 

Med-PaLM 2'yi test eden müşterilerin verilerini kontrol edeceklerinin ve verilerin şifreleneceği belirtiliyor. Google'ın bu verilere erişiminin olmayacağı söylendi. Veri gizliliği ve güvenliği önemli bir konu olarak ön plana çıkıyor. 

Google sağlık sektörüyle ilgili yaptığı çalışmalarla gündemden düşmüyor. Şirketin her yıl düzenlediği The Check Up etkinliğinde bu sene, sağlık alanında yaptığı yeni güncellemeler duyurulmuştu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.