Instagram Threads açıldı: Uygulamada neler var?

Instagram, gece 02.00'de Threads'i kullanıma açtı. Biz de uygulamayı erken saatlerde ilk deneyenlerden olduk.
Instagram Threads açıldı: Uygulamada neler var?

Dün gece birçok Instagram kullanıcısı Threads bildirimleri ile karşılaştı. Uygulamanın yayınlanma saati için hatırlatma gönderen platform, gece 02.00'de Threads'i, AB ülkeleri hariç kullanıma açtı. Biz de uygulamayı erken saatlerde ilk deneyenlerden olduk.

Instagram Threads'e nasıl üye olunur?

Öncelikle Threads'te üyelik oluşturmak için Instagram hesabınızı bağlamanız gerekiyor, çünkü iki platform birbirine entegre şekilde çalışıyor. Bu işlem sırasında Instagram'daki kullanıcı adınız, fotoğrafınız, açıklamalarınız da sizin onayınızdan sonra Threads'e aktarılıyor. Daha sonra dilerseniz tüm Instagram bağlantılarınızı Threads'ten takip edebiliyorsunuz veya aralarından takip etmek istediklerinize -henüz hesap açmamış olsalar dahi- takip etme bağlantısı gönderebiliyorsunuz. Böylece şu anda Threads kullanıcısı olmayan Instagram takipçileriniz, platformu kullanmaya başladığında sizin takip isteğinizle karşılaşıyor.

Threads uygulamasında bulunan özellikler

Tüm üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra artık bir Threads hesabına sahip oluyorsunuz. Instagram ve Threads arasındaki entegrasyon nedeniyle Instagram profilinizde de "@" işareti ile birlikte bir sayı göreceksiniz. Bu sayı, sizin Threads'te kaçıncı üye olduğunuzu gösteriyor ve aynı zamanda bir link olduğu için direkt olarak Instagram profilinizden Threads profilinize geçmenizi sağlıyor. Eğer bu linki profilinizden kaldırmak isterseniz bir daha ekleyemeceğinize dair bir bildirim alıyorsunuz. 

Gelelim uygulamada hangi özelliklerin bulunduğuna. Öncelikle en baştan şunu belirteyim; eğer herkese açık hesap kullanmaktan hoşlanmıyorsanız profilinizi gizli yapabiliyorsunuz. Metin odaklı bir uygulama olduğu için tıpkı Twitter gibi yazdıklarınızı, resim veya video ekleyerek paylaşabiliyorsunuz. Kişiler bu paylaşımları beğenebiliyor, yeniden paylaşabiliyor veya kağıt uçak simgesine tıklayarak hikayelerine ekleyebiliyor, akışta paylaşabiliyor, Twitter'da dahi paylaşabiliyor. Aynı zamanda bağlantıyı kopyalayıp spesifik kişilerle yazılanları paylaşmak da mümkün.

Threads'te olmayan bazı şeyler ise hashtag ve DM gibi özellikler. Fakat bunlar da ilerleyen dönemde uygulamaya dahil edilebilir.

Uygulamanın akış sayfasında, şu anda takip etmediğiniz kişilerden de çok fazla gönderi göreceksiniz ancak bu durum belki zamanla değişebilir ve Instagram'ın kendi mantığına evrilebilir. 

Şu an için, uygulamanın oldukça yeni olmasının da verdiği şevkle hızlı bir kullanıcı artışı yaşanıyor. Sabahın erken saatlerinden bu yana 10 milyondan fazla kullanıcıya ulaşıldığı belirtiliyor. Aynı zamanda uygulamanın akışı, bu talep nedeniyle hızlı bir şekilde değişiyor. 

Twitter'da geçtiğimiz günlerde "tweet okuma sınırı" getirilmesi ile kullanıcılar yeni alternatifler arar hale gelmişti. Threads de tam bu noktada hızlı bir şekilde yayına alındı. Uygulamanın Twitter karşısında nasıl bir noktada konumlanacağını ise ilerleyen dönemde göreceğiz. 

Ancak şimdilik Twitter'dan kaçmak isteyenler için ilgi çekici bir platform oldu diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.