Meta Verified, Türkiye'de kullanıma açıldı: Instagram ve Facebook onaylı hesap başvurusu nasıl yapılır?

Meta, Meta Verified özelliğinin Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede kullanıma sunulduğunu açıkladı. Instagram ve Facebook'ta onaylı hesap başvurusu için gerekenler neler?
Meta Verified, Türkiye'de kullanıma açıldı: Instagram ve Facebook onaylı hesap başvurusu nasıl yapılır?

Hatırlarsanız geçtiğimiz şubat ayında, Meta'nın Twitter Blue benzeri abonelik sistemi Meta Verified'dan sizlere bahsetmiştik. Mark Zuckerberg tarafından duyurulan bu özelliğin ülkemiz için ne zaman aktif edileceği ise belirsizdi. Şimdi Meta'dan gelen bilgilere göre Meta, Meta Verified özelliğinin Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede kullanıma sunulduğunu açıkladı.

Bir üyelik sistemi olan Meta Verified, kullanıcılara hesap doğrulama, hesap taklitlerine karşı koruma ve Meta ekiplerinden hesap desteği sunuyor. Meta, bu üyelik sistemiyle Facebook ve Instagram’daki içerik üreticilerine destek olmayı amaçlıyor.

Meta Verified, nüfus kağıdınızla kimlik doğrulaması yapabilmenizi ve doğrulanmış mavi hesap rozeti alabilmenizi sağlıyor. Böylece hesaplarınızın taklit edilmesinden korunmuş oluyorsunuz. Bununla beraber, müşteri desteğine doğrudan erişim sağlamış oluyorsunuz. 

Instagram ve Facebook onaylı hesap başvurusu nasıl yapılır?

Öncelikle platformda doğrulanmış hesabınız olmasını istiyorsanız bu adrese gitmeniz gerekiyor. Daha sonra Facebook ya da Instagram hesaplarından hangisinin onaylı olmasını istiyorsanız seçin yapıyorsunuz. Bir ödeme yöntemi belirledikten sonra nüfus cüzdanınızın fotoğrafını sisteme yüklüyor, gerçek bir kişi olduğunuzu kanıtlıyorsunuz. Bundan sonra gerekli onayı alınca onaylı bir hesap sahibi oluyorsunuz.

Meta Verified aboneliği Facebook hesabı için web sürümünde aylık 279,99 TL olarak ücretlendiriliyor. Ancak şu an için hala bir bekleme listesi karşımıza çıkıyor. Android ve iOS cihazlara baktığımızda Instagram için yine bir bekleme listesi görünse de söz konusu açıklama şirketin resmi açıklaması olduğu için kısa sürede bu özellik tamamen, tüm kullanıcılara açılmış olacaktır. Bu arada bazı durumlarda web üzerinden onaylı hesap almak mümkün olamayabiliyor. Buna da dikkat etmek gerek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.