Online mali müşavirlik hizmeti veren Dougs, 27 milyon dolar yatırım aldı

Küçük ve orta ölçekli şirketler için online mali müşavirlik hizmeti veren Dougs, 27 milyon dolar yatırım aldı. Fransa merkezli girişim, yatırımı Expedition Growth Capital'den aldı.
Online mali müşavirlik hizmeti veren Dougs, 27 milyon dolar yatırım aldı

Çevrimiçi bir mali müşavirlik hizmeti veren Dougs, 27 milyon dolar yatırım aldı. Fransa merkezli girişim, yatırımı Expedition Growth Capital'den aldı. Yeni yatırımın yurt dışı açılımı için kullanılacağı açıklandı.

Dougs, finansal verilerin güncellenmesi, vergi beyannamelerinin hazırlanması, gelir-gider tablolarının oluşturulması, vergi planlaması, mali analizler ve danışmanlık yapıyor. Müşteriler, belgeleri tarayarak veya yükleyerek, finansal işlemleri takip ediyor. Müşterilerine zaman ve kaynak tasarrufu sağlıyor. Finansal yönetimlerini daha etkin bir şekilde yönetme imkanı sunuyor. Ayrıca, verilere hızlı erişim, raporlama ve analiz yapabilme yeteneği gibi avantajlar sağlıyor. Küçük ve orta ölçekli şirketler için online mali müşavirlik hizmeti veren Dougs, Luc Verdier, Florent Galland, Guillaume Paour ve Patrick Maurice tarafından kuruldu. Yıllık 16,4 milyon lira gelir elde eden şirketin 14 bin müşterisi var. 

Şirket, 2015 yılında kurulmasına rağmen bootstrap şirketi olarak yani başlangıç aşamasından itibaren kendi iç kaynaklarını kullanarak büyümeyi finanse etti ve dış yatırımcılardan fon almayı tercih etmedi. 

Şirketin rakipleri arasında Keobiz, Livli, Wity gibi platformlar var. Türkiye'de de bu alanda çalışan girişimler mevcut. Bu alan burada da yatırımcıların dikkatini çekiyor.Geçen mart ayında Kalfa'nın 15 milyon TL'lik yatırım turu, Boğaziçi Ventures liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Boğaziçi Ventures haricinde ise APY Ventures, Mindvest GSYF, Mikro Yazılım, Hedef Portföy ve bireysel yatırımcılar da katıldı. 15 milyon TL'lik yatırım turunun, 180 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleşti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.