Microsoft, Bing için tarayıcı desteğini Chrome ve Safari ile genişletiyor

Microsoft, bazı sınırlamalarla Google Chrome ve Safari'de Bing Chat'e erişim sağlayacak. 
Microsoft, Bing için tarayıcı desteğini Chrome ve Safari ile genişletiyor

Yapay zeka sektöründe, birkaç ay önce oldukça hareketli zamanlar yaşadık. ChatGPT'ye olan ilginin artmasıyla, OpenAI ile yaptığı iş birliği sonucunda Microsoft da Bing'i yapay zeka özellikleri ile donatıp yeniden piyasaya sürmüştü. Hatta öyle ki Microsoft'un Bing tarayıcısı, üstelik oldukça kısa bir süre içerisinde, tarihinde ilk kez günlük 100 milyon kullanıcıyı geçmişti. Birçok yenilik ve güncellemenin akabinde ise ChatGPT'nin varsayılan arama motoru Bing oldu

Microsoft, şimdi bu rekabet ortamında kendine biraz daha pay almak istiyor gibi görünüyor, zira şirket Bing için tarayıcı desteğini genişletiyor. Microsoft, bu kapsamda bazı sınırlamalarla Google Chrome ve Safari'de yapay zeka sohbet robotuna erişim sağlayacak. 

İlk olarak Windows Latest tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre Microsoft, şimdi her iki tarayıcıdaki kullanıcıların araca erişmesine izin vermeyi test ediyor. Microsoft'un iletişim direktörü Caitlin Roulston, diğer tarayıcılar üzerindeki testlerin bir parçası olarak kullanıcıları seçmek için Safari ve Chrome'da Bing Chat'e erişim sağladıklarını söylüyor. Şu anda sınırlı bir katılımcı grubuyla gerçekleşen bu testler tamamlandıktan sonra erişimin daha fazla kullanıcı için mevcut olacağı da belirtiliyor. 

Bing Chat'i Chrome ve Safari'de kullanmanın bazı sınırlamaları bulunuyor. Edge'de Bing kullanırken 4 bin kelime sınırı varken, bu diğer tarayıcılarda 2 bine düşürülmüş. Ayrıca görüşmelerin 30 yerine 5 tur sonra sıfırlanacağı ve kullanıcıların Edge'i indirmesini teşvik etmek amacıyla bazı pop-up içeriklerin paylaşıldığı da söyleniyor.

Tüm bunların yanı sıra Microsoft, sohbet robotu için yeni bir karanlık mod seçeneğini de aktif ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.