Apple, Vision Pro geliştirici kitleri için başvuruları almaya başladı

Apple, geliştiricilerin şirketin web sitesinde üzerinden Vision Pro karma gerçeklik gözlüğünü almak için başvuruda bulunabileceklerini duyurdu.
Apple, Vision Pro geliştirici kitleri için başvuruları almaya başladı

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, 5 Haziran'da görücüye çıkmıştı. Yaklaşık iki aylık sürede cihaza dair birçok bilgi paylaşılmış olsa da Vision Pro'da hangi uygulamaların olacağı henüz tam olarak belli değil. Örneğin; geçtiğimiz günlerde Netflix, Vision Pro'ya özel bir uygulama oluşturmayacağını açıklamıştı. Ancak bu tabii ki Netflix'in cihazda çalışmayacağı anlamına gelmiyor, bunun için farklı yöntemler de bulunuyor. Hatta Apple, geliştiricilerin iPad uygulamalarını Apple Vision Pro'da çalışacak şekilde kolayca dönüştürebileceğini düşünüyor.

Apple bu kapsamda geliştiricilere öncelik vermeye başladı ve Vision Pro geliştirici kitleri için başvuruları açtı. Şirket, geliştiricilerin şirketin web sitesinde üzerinden Vision Pro karma gerçeklik gözlüğünü almak için başvuruda bulunabileceklerini duyurdu.

Geliştirme kiti, Vision Pro'nun yanı sıra aygıtın kurulumu için yardım, kod düzeyinde destek talepleri ve visionOS için bir uygulama tasarlama ve geliştirme konusunda Apple uzmanlarıyla geliştiricileri bir araya da getiriyor. Şirket, "visionOS özelliklerinden ve yeteneklerinden yararlanan" bir uygulama geliştiren başvuru sahiplerine öncelik vereceğini söylüyor.

Geliştirici kitine başvurmak için Apple Geliştirici Programı'nda Hesap Sahibi olmanız gerekiyor. Daha sonra ekibinizin geliştirme becerilerini ve mevcut uygulamalarınızı belirtebileceğiniz bir alan bulunuyor. Apple'ın aygıtların güvenliğine ilişkin politikasına bakıldığında, bir Vision Pro verilen herkesin cihazı tamamen gözden uzak tutması ve güvenli bir şekilde kilitlemesi bekleniyor.

Apple ayrıca Cupertino, Londra, Münih, Şangay, Singapur ve Tokyo'da Apple'ın web sitesinden başvurabileceğiniz Vision Pro geliştirici laboratuvarlarına da sahip. 

Apple'ın Vision Pro'su için geliştirici kitine bu sayfanın en altında yer alan "Apply" kısmından başvurabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.