Fintech girişimi GIMO, 17.1 milyon dolar yatırım aldı 

TNB Aura liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, girişimin mevcut yatırımcıları Integra Partners, Resolution Ventures, Blauwpark Partners, ThinkZone Ventures ve Y Combinator katıldı.
Fintech girişimi GIMO, 17.1 milyon dolar yatırım aldı 

Fintech girişimi GIMO, A serisi yatırım turunda 17.1 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. TNB Aura liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, girişimin mevcut yatırımcıları Integra Partners, Resolution Ventures, Blauwpark Partners, ThinkZone Ventures ve Y Combinator katıldı.

Yatırım turuna katılım gösteren yeni yatırımcılar arasında ise Genting Ventures, TKG Taekwang, George Kent ve Asya odaklı özel kredi finansörü AlteriQ Global yer aldı. 

GIMO'nun bu yeni yatırımı sermaye ve borç finansmanının bir karşımı olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin bu yatırımdan yaklaşık 5 ay önce de 5.1 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. 

GIMO, banka kullanıcısı olmayan çalışanlar için esnek ücret ve finansal refah çözümleri sunan fintech alanında bir sosyal girişim. Şirket, talebe dayalı ödeme ile başlayan bir dizi mobil finansal çözüm aracılığıyla Vietnam'da banka kullanıcısı olmayan ya da bankacılık hizmetlerini nadiren kullanan çalışanların finansal yaşamlarını iyileştirmeye odaklanıyor. 

Şu anda, yaklaşık 100 işletmeden yaklaşık 500 bin çalışan, GIMO ile talebe dayalı bir şekilde kazandıkları maaşa erişebiliyor. Girişim, 2023'te yüzde 15'lik büyüme oranına ulaştı. GIMO, 2025 yılına kadar bankacılık hizmetlerini nadiren kullanan 2,5 milyon çalışana ulaşmayı hedefliyor. 

GIMO, finansmanı, şirketin büyüme planlarını hızlandırmak için kullanacak. Bununla beraber girişim, finansman sayesinde, ürün geliştirme, müşteri deneyimi ve stratejik iş ortaklıkları dahil olmak üzere ürün portfolyosunda yeniliklere imza atmayı planlıyor. Söz konusu ürün geliştirme olduğunda GIMO, finansmanın ciddi bir kısmını Ar-Ge için ayıracağını belirtiyor. 

GIMO, ürün geliştirme hedefleri kapsamında daha fazla sosyal etki teşviki sunmayı düşünüyor. Böylece banka kullanıcısı olmayan çalışanların, borç bataklarından ve tefecilerden kaçınması amaçlanarak, finansal refahları artırılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.