Netflix, Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'ya özel bir uygulama geliştirmeyecek

Dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformlarından Netflix, Vision Pro için özel bir uygulama geliştirmeyeceğini açıkladı. 
Netflix, Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'ya özel bir uygulama geliştirmeyecek

Apple'ın uzun süredir beklenen karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, 5 Haziran'da gerçekleşen WWDC etkinliğinde tanıtılmıştı. Cihazın yapabilecekleri açıklanırken, Vision Pro'nun gerçek sinema deneyimini kişinin bulunduğu yere getireceği belirtilmişti. Ancak dünyanın en popüler dijital yayıncılık platformlarından Netflix, Vision Pro için özel bir uygulama geliştirmeyeceğini açıkladı. 

Bloomberg'ten Mark Gurman'a göre Netflix, cihaz için yerel bir uygulama geliştirmese de, belli bir düzeyde video akışı hizmeti sunacak. Apple, geliştiricilerin iPad uygulamalarını Apple Vision Pro'da çalışacak şekilde kolayca dönüştürebileceğini iddia ediyor. Netflix'in de böyle bir yol izlemesi olası.

Netflix, halihazırda diğer sanal gerçeklik platformlarında daha sürükleyici bir akış deneyimi sunuyor. Örneğin; Meta Quest serisi için Netflix uygulaması, büyük bir sanal televizyonun önünde, mobilya parçalarıyla tamamlanmış rahat bir oda ortamını içeriyor. 

Resmi bir yerel Netflix uygulaması olmamasına rağmen, rakip yayıncılık platformlarının, Netflix'e kıyasla Apple Vision Pro için daha fazla çaba sarf edeceği düşünülüyor. Disney, Disney+ uygulamasının bir parçası olarak üç boyutlu etkileşimli deneyimler üreteceğini, "Star Wars" gibi serileri ve ESPN için spor etkinliklerinin üç boyutlu tekrarlarını yayınlayacağını söylüyor.

Aslında, Vision Pro tanıtılırken Disney iş birliğinden bahsedilmişti. Belki de Netflix'in karma gerçeklik gözlüğüne özel bir uygulama çıkarmayacak olmasının nedenlerinden biri de bu olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.