Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'nun özellikleri ve fiyatı

Apple'ın uzun zamandır beklenen karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro, WWDC 2023'te tanıtıldı.
Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'nun özellikleri ve fiyatı

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını geçtiğimiz dönemde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Yılan hikayesine dönen Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü, bugün gerçekleşen WWDC 2023 çerçevesinde tanıtıldı. 

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro ismi ile birlikte tanıtıldı. Vision Pro kullanıcının çevresi ile entegre bir şekilde kullanılabilecek. Gözler, ses ve elleriniz ile kullanılabilecek olan Vision Pro, sanal ve artırılmış gerçekliği bir arada sunuyor.

Sadece üzerinde bulunan ekrana bağlı olmayacak olan Vision Pro, kameraları sayesinde içinde bulunduğu alanı bir ekran olarak kullanabilecek. Üzerinde bulunan Digital Crown ile de kullanılabilecek olan Vision Pro, rakiplerinden farklı olarak fiziksel kumanda kullanmıyor.

Fiziksel bir kontrolcü yerine gözler, ses ve elleriniz ile kullanılabilecek olan Vision Pro, sanal ve artırılmış gerçekliği bir arada sunuyor. Vision Pro, gücünü Apple tarafından geliştirilen M2 ve R1 çiplerinden alıyor. Vision Pro'nun üzerinde yer alan kameralar ile birlikte kullanıcılarının dijital avatarlarını yaratabilecek. Vision Pro'nun işletim sisteminin ismi ise visionOS olarak açıklandı.

Vision Pro sahip olduğu iki panel ile birlikte toplamda 23 milyon piksel sunuyor. Hoparlörleri ile birlikte başarılı bir ses deneyimi de sunacak olan Vision Pro, kamera ve çeşitli sensörlere de sahip durumda. Bu sensörler arasında LiDar ve TrueDepth kamera da bulunuyor.

EyeSight özelliği ile birlikte gözlerinizin nereye odaklandığı dışarıdan görünebilecek. Biri size yaklaştığında kameralar ve sensörler aktifleşerek kullanıcısına bildirecek. Apple, Vision Pro'nun lensi için Zeiss ile iş birliğine gitti. Vision Pro'nun bir kablo ile bataryaya bağlanarak kullanılacağını da ekleyelim.

Vision Pro zengin bir uygulama desteğine de sahip olacak. Vision Pro içinde yer alan uygulamalar, Apple ekosisteminde olan uygulamalar ile entegre bir şekilde de çalışacak. Vision Pro ile birlikte aynı anda birden fazla uygulama kullanmak da mümkün. Vision Pro içinde yer alan uygulamalar üç boyutlu olarak da kullanılabilecek. MacBook modelleri ile de entegre bir şekilde kullanılacak olan Vision Pro, Apple'ın klavyesini de kullanabiliyor.

Vision Pro, uzamsal FaceTime deneyimi de sunacak. Fotoğraf ve videoların Vision Pro ile birlikte yeni bir deneyim sunacak. Film izlerken ışığı kontrol edecek olan Vision Pro, sinemaya benzer bir deneyime sahip olacak. Vision Pro ile birlikte 3D videolar izlemek de mümkün. Apple Arcade içinde yer alan oyunlar Vision Pro ile oynanabilecek. Önümüzdeki yıl satışa çıkacak olan Vision Pro'nun fiyatı ise 3 bin 499 dolar.

İş Bankası Katkılarıyla WWDC 2023
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.