iPadOS 17'nin öne çıkan özellikleri

Yeni işletim sistemlerinin ön plana çıkarıldığı etkinlik iPadOS 17 tanıtılmasıyla devam ediyor. iPad’ler ilk kez özelleştirilmiş Kilit Ekranları'nı destekliyor.
iPadOS 17'nin öne çıkan özellikleri

WWDC 2023, Türkiye saati ile 20:00'de başladı. Yeni işletim sistemlerinin ön plana çıkarıldığı etkinlik iPadOS 17'nin tanıtılmasıyla devam ediyor. iPad’ler ilk kez özelleştirilmiş Kilit Ekranları'nı destekliyor. iPad'lerde yer alan Widget'lar daha kullanışlı hale geldi. Yani widget'lar güncellenebilecek ve doğrudan uygulamaya atlamak zorunda kalmadan işlem yapabilecek.

Kullanıcılar kişisel arşivlerindeki bir fotoğrafı tercih edebiliyor, bir grup fotoğrafı gün boyunca karışık sırayla dinamik bir şekilde görüntüleyebiliyor veya iPad’i her uyandırdıklarında akıcı bir ağır çekim efektiyle görüntülenen bir Live Photo kullanabiliyor.

Kullanıcılar Kilit Ekranı galerisinden iPad’in geniş tuvalinde duvar kağıtları seçebiliyor, etkileyici font stilleri ve renkler arasından seçim yaparak tarih ve saatin görünümünü özelleştirebiliyor veya favori emoji ve renk kombinasyonlarıyla benzersiz tasarımlar yaratabiliyor. 

Işıkları yakıyor, şarkı çalıyor

iPadOS 17’de interaktif hale gelen araç takımları, kullanıcıların işleri tek dokunuşla halletmelerine imkan tanıyor. Örneğin kullanıcılar araç takımlarını kullanarak ışıkları yakabiliyor, şarkı çalabiliyor veya anımsatıcıları anında tamamlandı olarak işaretleyebiliyor. WidgetKit’te yapılan güncellemeler sayesinde geliştiriciler araç takımlarını interaktif olacak şekilde geliştirebiliyor.

Sağlık uygulaması iPadOS 17'de

iPadOS 17, Apple’ın geçen yıl iOS 16 ile iPhone’a uyguladığı kilit ekranı yeniden tasarlandı. iPadOS 17 ile kilit ekranında Widget'lar eklenip kullanılabilecek. iPadOS 17'nin özellikle Pro kullanıma odaklandığı söylendi. iPad’i uyandırdığınızda duvar kağıdınızı canlandıran oldukça havalı bir Canlı Fotoğraf özelliği de tanıtıldı.

Apple TV 4K’da yapılan heyecan verici güncelleme sayesinde FaceTime şimdi evdeki en büyük ekranda da kullanılabiliyor. Süreklilik Kamerası sayesinde kullanıcılar doğrudan Apple TV’den görüntülü arama başlatabiliyor veya iPad’lerinde yaptıkları bir aramayı Apple TV’ye aktararak arkadaşlarını ve ailelerini televizyonda görebiliyor. Ana Sahne özelliğiyle kullanıcılar odanın içinde gezinirken bile mükemmel kadraja sahip oluyor.

Apple'in sağlık uygulaması ilk kez iPad modellerine geldi. Telefon ve Apple Watch’daki Sağlık uygulamasından verileri senkronize edilebilecek.Kullanıcılar Eğilimler, Öne Çıkanlar ve detaylı interaktif grafiklerle sağlık verileri hakkında analizlere erişebiliyor. iPad kullanıcıları şimdi tek bir yerden  ilaçlarını da takip edip yönetebiliyor, Döngü İzleme özelliğinden yararlanabiliyor, anlık duygularını ve günlük ruh hallerini kaydedebiliyor, farklı kurumlardaki sağlık kayıtlarını görüntüleyebiliyor ve çok daha fazlasını yapabiliyor.

Sağlık ve fitness geliştiricileri şimdi HealthKit’i iPad’de kullanabiliyor. HealthKit geliştiricilere kullanıcıların paylaşmayı seçtiği verileri kullanarak yenilikçi deneyimler yaratmaları için yeni fırsatlar sunuyor. 

PDF ile çalışmak çok daha kolay

Formlardaki alanları akıllı bir şekilde tanımlayıp dolduran Otomatik Doldurma özelliği sayesinde PDF’lerle çalışmak daha kolay. Notlar ise PDF belgelerini işaretlemek ve bunların üzerinde ortak çalışmak için yepyeni bir deneyim sunuyor. İki kişinin aynı anda paylaşılan bir PDF üzerinde çalışmasına olanak tanınacak. Canlı bir işbirliği özelliği ile iki kişi çalışırken değişiklikler yansıtılacak. Mesajlar, yeni çıkartmalar deneyimini de kapsayan önemli güncellemelerle geliyor. Üstelik kullanıcılar şimdi görüntülü ve sesli FaceTime mesajları bırakabilecek.

Bugünden itibaren geliştirici beta sürümüyle sunulan iPadOS 17, bu sonbaharda ücretsiz yazılım güncellemesi olarak kullanıcılarla buluşacak.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sizlere aktardığımız WWDC 2023'e dair tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

İş Bankası Katkılarıyla WWDC 2023
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.