ChatGPT'nin varsayılan arama motoru Bing oldu

Bu yeni arama deneyimi bugünden itibaren ChatGPT Plus kullanıcılarına açılacak. ChatGPT'nin ücretsiz sürümünü kullananlar ise Bing destekli arama deneyimine bir plug-in vasıtasıyla ulaşacak. 
ChatGPT'nin varsayılan arama motoru Bing oldu

OpenAI, Microsoft'un arama motoru Bing'i, ChatGPT'nin arama deneyiminin bir parçası haline getirdi. Bu yeni arama deneyimi bugünden itibaren ChatGPT Plus kullanıcılarına açılacak. ChatGPT'nin ücretsiz sürümünü kullananlar ise Bing destekli arama deneyimine bir plug-in vasıtasıyla ulaşacak. 

Microsoft'un tüketici pazarlamasından sorumlu daire başkanı Yusuf Mehdi yaptığı açıklamada ChatGPT'nin artık web'den erişim ile daha zamanda ve daha güncel yanıtlar sunmak için yerleşik birinci sınıf bir arama motoruna sahip olacağını ifade etti. 

Tıpkı Bing'in sohbet deneyiminin GPT-4 destekli olması ve bağlantılar için alıntılar kullandığı gibi gbi ChatGPT de  alıntılar içeren arama ve web verilerini içerecek. Uzun süredir yapay zeka alanını fethetmeye çalışan Microsoft bu yeni gelişmeyle bir zafer elde etti.  Microsoft, Ocak ayında OpenAI ile ortaklığını milyarlarca dolarlık bir yatırım ile genişlettiğini duyururken, nisan ayında Bing, günlük 100 milyon kullanıcı barajını aştı. Microsoft, kullanıcı sayısındaki bu yükselişi göz önünde bulundurarak Bing ve Edge için yeni özellikler geliştirdiğini açıkladı. 

Son olarak Microsoft'un OpenAI'ın ChatGPT için kullandığı açık kaynak plug-in standartını kullanarak plug-inler aracılığıyla Bing Chat, Microsoft’un Copilot platformu ve ChatGPT ile müşterek çalışma (interoperability) sunduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.