Microsoft, yapay zeka destekli Bing ve Edge için yeni özellikler geliştirdi

Birkaç hafta önce Bing'in günlük 100 milyon kullanıcıya ulaştığı bilgisi paylaşılmıştı. Microsoft, kullanıcı sayısındaki bu yükselişi göz önünde bulundurarak Bing ve Edge için yeni özellikler geliştirdiğini açıkladı.
Microsoft, yapay zeka destekli Bing ve Edge için yeni özellikler geliştirdi

Yapay zekanın son dönemde gittikçe popüler hale gelmesiyle bu alanda geliştirilen araçlar da her geçen gün artmaya ve kullanıcı sayılarını artırmaya başladı. Microsoft'un Bing arama motoru ve Edge tarayıcısı da bu araçlar arasında yer alıyor. Hatırlatsanız, birkaç hafta önce Bing'in günlük 100 milyon kullanıcıya ulaştığını sizlere aktarmıştık. Günlük aktif kullanıcı sayısında 6 kat artış anlamına gelen bu gelişme, yapay zekanın bir başarısıydı. Şimdi ise şirket, kullanıcı sayısındaki bu yükselişi göz önünde bulundurarak Bing ve Edge için yeni özellikler geliştirdiğini açıkladı.

Son üç ayda yalnızca belirli kullanıcılar, yeni yapay zeka arama özelliklerini sınırlı bir önizlemede test edebildi. Ancak şirket, herkesin bir Microsoft hesabıyla oturum açarak yeni araçları test etmesine olanak tanıyan Bing ve Edge'i açık bir önizlemeye taşıdığını duyurdu. Bu da araçların kısa bir süre sonra daha fazla kullanıcıya ulaşacağı anlamına geliyor.

Görüntüleri kullanarak arama yapma yeteneği

Bing, şirketin GPT-4'ü üç ay önce temel işlevlerine entegre etmesinden sonra dikkate değer bir dönüşüm geçirdi. Yeni güncelleme ile Bing'e görüntüleri kullanarak arama yapma yeteneği de dahil olmak üzere çeşitli görsel arama özellikleri eklendi. Ayrıca, kullanıcıların arama deneyimi içinde çizelgeler, grafikler ve diğer görsel yanıtlar oluşturması da mümkün hale getirildi. Microsoft, kullanıcıların 100'den fazla dili desteklemek için konuşma istemleri aracılığıyla görüntüler oluşturmasına imkan sağlayan aracını da genişletti.

Bing Chat, geçmişi kaydetmeye başlıyor

Bing Chat'te önceki görüşmeleri yeniden ziyaret etme ve devam ettirme de mümkün hale getirildi. Microsoft, sohbet geçmişini ve kalıcı sohbetleri Edge tarayıcısına entegre ederek, aramayı birden çok etkileşimde daha ilgili ve kullanışlı hale getirmeyi umuyor. Şirket, zaman içinde daha kişiselleştirilmiş ve iyileştirilmiş yanıtlar sunmak için kullanıcıların sohbet geçmişinden ve içeriğinden yararlanmayı planladığını belirtiyor.

Üçüncü taraf geliştiricilere açılıyor

Microsoft ayrıca, Bing'in yeteneklerini üçüncü taraf geliştiricilere açmayı planladığını duyurdu ve bu geliştiricilerin, arama platformunun üzerinde özellikler ve eklentiler oluşturmalarına olanak tanınması anlamına geliyor.

Microsoft, Edge tarayıcısının yeniden tasarlanmış sürümünü de piyasaya sürüyor. Kullanıcılar için en göze çarpan fark, artık sohbet geçmişine başvurabilen, Bing Chat'ten konuşmaları dışa aktarabilen ve paylaşabilen, uzun belgeleri özetleyen ve kullanıcı isteklerine dayalı eylemler gerçekleştirebilen Edge kenar çubuğu diyebiliriz. Edge kenar çubuğu aracılığıyla dışa aktarma ve paylaşma işlevleri, kullanıcıların sohbetlerini sosyal medyada başkalarıyla kolayca paylaşmasına yardımcı olacak.

Yeni Edge, önümüzdeki haftalarda Windows 10, Windows 11, macOS, iOS ve Android cihazlar için kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.