Apple, 2. finansal çeyrekte 94,8 milyar dolar gelir elde etti

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yılın ikinci finansal çeyreğinde 94,8 milyar dolar gelir elde etti. Apple'ın yılın ikinci finansal çeyreğindeki net kârı ise 24,16 milyar dolar.
Apple, 2. finansal çeyrekte 94,8 milyar dolar gelir elde etti

Apple'ın yüksek getirili tasarruf hesabına 4 gün içinde 1 milyar dolar yatırıldığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Apple, 1 Nisan tarihinde sona eren yılın ikinci finansal çeyreği ile ilgili detayları web sitesinden yaptığı bir açıklama ile paylaştı.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yılın ikinci finansal çeyreğinde 94,8 milyar dolar gelir elde etti. Bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında toplam gelirin yüzde 3 oranında düşüş yaşadığını da ekleyelim. Apple'ın yılın ikinci finansal çeyreğindeki net kârı ise 24,16 milyar dolar.

Apple'ın yılın ikinci finansal çeyreğinde 92,96 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyordu. Şirket, hem iPhone hem de servislerden elde ettiği başarı ile birlikte gelir beklentilerinin üzerinde çıktı. Apple tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, yılın ikinci finansal çeyreğinde 51,3 milyar dolarlık iPhone satışı gerçekleştirdi.

Apple, iPhone satışları konusunda analistlerin beklentilerini de aştı. Hatırlatmak gerekirse analistler, Apple'ın yılın ikinci çeyreğinde 48,8 milyar dolarlık iPhone satışı gerçekleştirebileceğini tahmin ediyordu. Bir önceki çeyrek ile kıyaslandığında iPhone satışlarının yüzde 3 oranında artış da gösterdi.

Apple'ın gelirlerindeki en önemli ikinci kalem ise servisler oldu. Şirket, yılın ikinci finansal çeyreğinde servislerinden 20,91 milyar dolar gelir elde etti. Servisleri ise 8,76 milyar dolarlık gelir ile giyilebilir cihazlar, ev ve aksesuarlar takip ediyor. Apple'ın en sevilen ürünleri arasında yer alan Mac'lerin satışları ise beklenen altında kaldı.

Mac satışlarının yılın ikinci finansal çeyreğinde 7,80 milyara ulaşması bekleniyordu. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Mac satışlarından 7,17 milyar dolar gelir elde etti. Listenin son sırasında bulunan iPad satışları ise şirkete 6,67 milyar dolar kazandırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.