Microsoft, OpenAI ile ortaklığını milyarlarca dolarlık bir yatırım ile genişlettiğini duyurdu

Microsoft ve OpenAI arasındaki anlaşma, Microsoft'un OpenAI'ın araştırmasına yardımcı olmak için süper bilgi işlem sistemlerinin geliştirilmesi ve dağıtılmasına yönelik yatırımlarını artırmasını sağlayacak.
Microsoft, OpenAI ile ortaklığını milyarlarca dolarlık bir yatırım ile genişlettiğini duyurdu

Microsoft, OpenAI ile uzun vadeli ortaklığını milyarlarca dolarlık bir yatırım yoluyla genişlettiğini açıkladı. Söz konusu açıklama, Microsoft'un OpenAI'a 10 milyar dolar yatırım yaptığı iddialarından sadece birkaç hafta sonra yapıldı. Şu anda birçok yayın organı yatırımın miktarının 10 milyar dolar olduğunu söylese de şirketin resmi açıklamasında bununla ilgili herhangi bir ibare bulunmuyor.

Microsoft Başkanı ve CEO'su Satya Nadella, OpenAI ile ortaklığı, son teknoloji yapay zeka araştırmalarını sorumlu bir şekilde ilerletmek ve yapay zekayı yeni bir teknoloji platformu olarak demokratikleştirmek için ortak bir hırs etrafında kurduklarını söyledi. Ortaklığın bu sonraki aşamasında, sektörler genelindeki geliştiricilerin ve kuruluşların, uygulamalarını oluşturmak ve çalıştırmak için Azure ile en iyi yapay zeka altyapısına, modellerine ve araç zincirine erişebileceğini de dile getirdi.

OpenAI CEO'su Sam Altman ise ortaklığın son üç yılı harika geçtiğini, Microsoft'un OpenAI'ın değerlerini paylaştığını ve bağımsız araştırmalarına devam etmekten ve herkesin yararına olan gelişmiş yapay zeka oluşturmak için çalışmaktan heyecan duyduklarını belirtti.

İki şirket arasındaki anlaşma, Microsoft'un OpenAI'ın araştırmasına yardımcı olmak için süper bilgi işlem sistemlerinin geliştirilmesi ve dağıtılmasına yönelik yatırımlarını artırmasını sağlayacak. Anlaşmanın en önemli kısmı, Microsoft'un OpenAI için özel bulut iş ortağı olduğu ve Microsoft'un bulut hizmetlerinin ürünler, API hizmetleri ve araştırmalar genelinde tüm OpenAI iş yüklerini güçlendireceği diyebiliriz.

Microsoft ayrıca OpenAI modellerini çeşitli tüketici ve kurumsal ürünlere dağıtmayı planlıyor. Microsoft'un Bing arama sonuçlarına ChatGPT entegrasyonu ekleyerek Google'a meydan okumaya hazırlandığı söyleniyor. Şirketin bazı dil yapay zeka teknolojilerini Word, PowerPoint ve Outlook uygulamalarına entegre edeceği de iddia ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.